Skip to content
  • Konie naturalnie!
    • Porady eksperta
    • Wieści ze stajni
    • Zakupy
  • Wielkanoc
    • wielkanocne dekoracje
    • wielkanocne potrawy
  • Boże Narodzenie
  • Karnawał
    • Pączki i faworki
    • Potrawy na karnawał
  • Kuchnia
    • Wegetariańskie
    • Bezglutenowe
    • Bez cukru
    • Chleby i bułki
    • Desery
    • Ciasta i ciasteczka
    • Dania główne
    • Zupy
    • Napoje
    • Przetwory
    • Przystawki
    • Sałatki
    • Wielkanoc
    • Halloween
  • Fit life
  • Moda i uroda
  • Podróże
    • Miejsca
    • Poradnik podróżnika
  • Dom i ogród
    • Metamorfoza
    • Dekoracje
    • Pomysły na przyjęcia
    • DIY
  • Sklep
    • Ebooki
    • Koszyk
    • Zamówienie
    • REGULAMIN
    • Moje konto
    • Dostawa i płatność
    • Formularz reklamacja/zwrot/wymiana
  • O mnie
    • Współpraca
Strona główna / Kuchnia

Kategoria: Kuchnia

Lawendowy Dom od kuchni znacie bardzo dobrze. Jeśli nie, zapraszam serdecznie. Teraz dużo łatwiej znajdziecie potrzebny przepis.

  • Ciasta i ciasteczka | Ciasta i ciasteczka świąteczne | Kuchnia | Świąteczne

    Miodownik z kremem z kaszy manny

    Kruche miodowe placki przełożone delikatnym kremem przygotowanym na bazie kaszy manny i wierzch ozdobiony polewą czekoladową i orzechami w karmelu. Jeśli szukasz przepisu na ciasto, które robi ogromne wrażenie, a jednocześnie jest przyjemne w przygotowaniu, to miodownik jest idealny. Upiekłam go w okrągłej tortownicy, dzięki czemu miodownik prezentuje się imponująco. Kroi się bardzo łatwo, nie kruszy… Czytaj dalej Miodownik z kremem z kaszy manny

  • Bezglutenowe | Kuchnia | Wegetariańskie | Zupy

    Kremowa zupa z pieczonej dyni hokkaido

    Ugotuj ze mną aromatyczną i rozgrzewającą zupa z dyni, która ma kremową konsystencję, przepiękny kolor i nie może jej zabraknąć na jesiennym stole. Tajemnica tej zupy tkwi w dyni. W tym przypadku polecam odmianę hokkaido, która charakteryzuje się zwartym miąższem i nie trzeba jej obierać. Najbardziej kłopotliwe w przygotowywaniu potraw z dyni jest jej obieranie… Czytaj dalej Kremowa zupa z pieczonej dyni hokkaido

  • Kuchnia | przetwory

    Genialny ketchup z cukinii

    Pyszny ketchup o wyrazistym smaku. Doskonały do zapiekanek, kanapek lub jako dodatek do kotletów warzywnych. Samo przygotowanie nie sprawia żadnych kłopotów. Cukinię i cebulę trę na tarce, solę i odstawiam na noc w przykrytej misce do lodówki. Przez ten czas warzywa puszczą sok. Do ketchupu wybieram cukinię młodą, nieprzerośniętą. Smacznego :) Genialny ketchup z cukinii… Czytaj dalej Genialny ketchup z cukinii

  • Bezglutenowe | Kuchnia | przetwory | Slider

    Jak zrobić domowe masło orzechowe

    Domowe masło orzechowe możesz przygotować we własnej kuchni bez większego wysiłku. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, jakie to proste. W dodatku takie domowe masło jest nawet o połowę tańsze od kupnego. Ma sprawdzony skład bez żadnych niespodzianek. Możesz go doprawić i nadać mu ulubiony smak. Używam masła orzechowego regularnie. Codziennie łyżka masła ląduje w… Czytaj dalej Jak zrobić domowe masło orzechowe

  • Bezglutenowe | Kuchnia

    Placki z truskawkami na maślance (bez glutenu)

    Lubię przepisy szybkie i efektowne i taki właśnie jest mój przepis na placki z truskawkami na maślance. Ciasto przygotowałam na bazie mieszanki mąki ryżowej i kukurydzianej. Dzięki temu placki zaraz po usmażeniu są wyjątkowo chrupiące. Warto wypróbować tę opcję nawet, jeśli zwykle nie unikasz w swojej diecie glutenu. Możesz również użyć tradycyjnej mąki pszennej. W… Czytaj dalej Placki z truskawkami na maślance (bez glutenu)

  • Kuchnia | Wegetariańskie | Zupy

    Błyskawiczny chłodnik z botwinką

    Błyskawiczny chłodnik z botwinką jest pyszny, lekki, orzeźwiający i pomaga przetrwać gorące dni. W dodatku nie wymaga zbyt wiele zachodu. Przygotowanie chłodnika opanowałam do perfekcji i często go podaję moim domownikom. Dodaję do niego szczypiorek, doskonale też będzie pasował koperek. Wspaniale smakuje z jajkiem na twardo i młodymi ziemniakami z masłem. Taki zestaw to dla… Czytaj dalej Błyskawiczny chłodnik z botwinką

  • Dania główne | Kuchnia

    Jak zrobić placki z kwiatów czarnego bzu

    Czy jadłaś kiedyś placki z kwiatów czarnego bzu? Jak nie teraz to kiedy? Czarny kwiat właśnie kwitnie swoimi białymi baldachimami i przepięknie pachnie. Na placki wystarczy jakieś 15-20 kwiatów, zależy od wielkości. No i ciasto podobne do naleśnikowego. Zrywając kwiaty zadbaj, by pochodziły z czystego, oddalonego od drogi miejsca. Zerknij też, czy nie ma na… Czytaj dalej Jak zrobić placki z kwiatów czarnego bzu

  • Dania główne | Dla dzieci | Kuchnia | Przepisy | Slider

    Omlet w kanapce. Nastolatki do kuchni! Dlaczego nie wpuszczamy naszych dzieci do kuchni?

    My się dopiero rozkręcamy w temacie gotujących nastolatków. Ziarno zostało zasiane, a grunt jest podatny, co bardzo mnie cieszy. Dzieci i młodzież chcą gotować, a najczęstszą przyczyną, dla której tego nie robią jesteśmy my, dorośli. Z ręką na sercu przyznajcie sami, ile razy złapaliście się na myśli, że lepiej zrobić i podać dziecku gotowe pod… Czytaj dalej Omlet w kanapce. Nastolatki do kuchni! Dlaczego nie wpuszczamy naszych dzieci do kuchni?

  • Kuchnia | Zupy

    Tarator – bułgarski chłodnik z ogórków

    Niezwykle prosty chłodnik z ogórków i jogurtu. Przepis pochodzi kuchni bułgarskiej. Przed podaniem warto do niego dodać garść siekanych orzechów włoskich. Smacznego! Tarator – bułgarski chłodnik z ogórków 1/2 l jogurtu naturalnego 1/2 szklanki przegotowanej wody 1 ogórek ,wąż” 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju pęczek koperku orzechy włoskie sól1. Jogurt rozmieszać dokładnie z wodą.… Czytaj dalej Tarator – bułgarski chłodnik z ogórków

  • Dania główne | Kuchnia | Wegetariańskie

    Hiszpański omlet z ziemniakami – tortilla de patatas

    Doskonały sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków, które zostały z poprzedniego dnia. Tak z ręką na sercu, to ten prosty hiszpański omlet z dodatkiem ziemniaków jest tak smaczny, że warto ziemniaki ugotować specjalnie po to, by go usmażyć. Doskonale smakuje tuż po zdjęciu z patelni, ale lubię go również w wersji na zimno, jako przystawkę lub… Czytaj dalej Hiszpański omlet z ziemniakami – tortilla de patatas

  • Kuchnia | Przepisy | Wegetariańskie | Zupy

    Gazpacho – hiszpański chłodnik pomidorowy

    Przepis dla wielbicieli pomidorów. Szybki, wyrazisty, pełen smaku i kolorów. Tajemnicą udanego gazpacho jest aksamitna baza przygotowana na bazie bułki, czosnku i oliwy. Zmiksowana na jedwabistą emulsję będzie idealnym tłem dla dojrzałych pomidorów, chrupiącej cebuli i soczystej papryki.

  • Bezglutenowe | Kuchnia | Wegetariańskie

    Wegańskie spring rollsy z sosem czosnkowym

    Chrupiące, lekkie, pełne smaku i niebywale kolorowe, takie są właśnie moje spring rollsy. Samo przygotowanie jest bardzo proste.

  • Kuchnia | Przepisy | Wegetariańskie

    Surówka z kapusty pekińskiej i pora

    Krojenie kapusty pekińskiej zajmuje dosłownie chwilę. Pora po posiekaniu zawsze przelewam wrzątkiem, dzięki temu lekko łagodzę jego moc. Zwykle przygotowuję wielką michę takiej surówki, żeby starczyła na dwa dni. Dzięki temu następnego dnia oszczędzam czas.

  • Bezglutenowe | Kuchnia

    Chrupiące placki ziemniaczane grubo tarte

    Chrupiące, pyszne placki ziemniaczane przygotowuję z dodatkiem marchewki, posiekanej dymki i czosnku. Masę doprawiam ziołami, dodaję też trochę mieszanki mąki kukurydzianej i owsianej. Tajemnicą sukcesu jest dobra patelnia.

  • Bezglutenowe | Kuchnia | Przepisy

    Top 10 – najlepsze przepisy na bezglutenowe słodkości

    Oto lista, którą stworzyliście sami, a ja tylko ją tu przypomnę, bo może komuś się przyda. Dlaczego bezglutenowe? Bo sporo osób szuka takich przepisów.

  • Kuchnia | przetwory

    Surówka z kiszonych warzyw. Krótki kurs domowego kiszenia

    Mogę śmiało napisać, że kiszonki to nasze dobro narodowe. Mają zbawienny wpływ na odporność, szczególnie teraz, w tym trudnym czasie warto o tym pamiętać. Poza tym wspierają układ krwionośny, regulują trawienie, są naturalnym antybiotykiem, mają działanie przeciwreumatyczne. Są smaczne i można je przygotować samodzielnie z ogólnodostępnych warzyw.

  • Bezglutenowe | Kuchnia | Świąteczne

    Warstwowa sałatka z kurczakiem i ananasem

    Warstwowa sałatka z kurczakiem i ananasem

  • Dania główne | Kuchnia

    Przepis na błyskawicznego łososia jurajskiego z warzywami według Michela Moran

    Łosiś jurajski z warzywami według Michela Moran

Nawigacja po wpisach

Strona 1 … Strona 54 Starsze wpisy

Sklep

  • Blog
  • Moje konto
  • Koszyk
  • Sklep
  • Dostawa i płatność
  • REGULAMIN
miniblog

Fakty o lnie, których nie znałaś

Len to tkanina w 100% naturalna, która ma wyjątkową właściwość: zawsze czujesz się w niej świeżo. Gdy temperatura rośnie, jest gorąco i duszno, len jest doskonałym wyborem. Oto kilka faktów o lnie, których prawdopodobnie nie znałaś. Fakty o lnie, których nie znałaś Lnu nie trzeba prasować. Wystarczy tzw. greckie żelazko, czyli zwykły spryskiwacz z czystą… Czytaj dalej Fakty o lnie, których nie znałaś

Strona wykorzystuje pliki cookie do obsługi komentarzy (obowiązkowe) oraz te potrzebne do działania Google Analytics (nieobowiązkowe).
Regulamin

Ok Odrzuć