Skip to content
  • Konie naturalnie!
    • Porady eksperta
    • Wieści ze stajni
    • Zakupy
  • Wielkanoc
    • wielkanocne dekoracje
    • wielkanocne potrawy
  • Boże Narodzenie
  • Karnawał
    • Pączki i faworki
    • Potrawy na karnawał
  • Kuchnia
    • Wegetariańskie
    • Bezglutenowe
    • Bez cukru
    • Chleby i bułki
    • Desery
    • Ciasta i ciasteczka
    • Dania główne
    • Zupy
    • Napoje
    • Przetwory
    • Przystawki
    • Sałatki
    • Wielkanoc
    • Halloween
  • Fit life
  • Moda i uroda
  • Podróże
    • Miejsca
    • Poradnik podróżnika
  • Dom i ogród
    • Metamorfoza
    • Dekoracje
    • Pomysły na przyjęcia
    • DIY
  • Sklep
    • Ebooki
    • Koszyk
    • Zamówienie
    • REGULAMIN
    • Moje konto
    • Dostawa i płatność
    • Formularz reklamacja/zwrot/wymiana
  • O mnie
    • Współpraca
Strona główna / Przepisy / Strona 2

Kategoria: Przepisy

  • baby, mazurki i inne słodkości | Ciasta i ciasteczka | Dania główne | Kuchnia | Przepisy | Przystawki | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

    Tarta z łososiem według Michela Moran i inne wiosenne przepisy

    Osiem kobiet i jeden Francuz – to może być przepis na totalną katastrofę lub spektakularny sukces. Skład osobowy wiosennych warsztatów z marką Kenwood był bardzo mocny. Cztery blogerki: Kasia (kuchniabazylii.pl), Jola (przepisyjoli.com), Sylwia (idealneciasta.com) i pisząca te słowa Beata plus cztery dziennikarki Kasia (zwierciadlo.pl), Sylwia (smaker.pl), Margit (wyborcza.pl) i Paulina (ugotuj.to), czyli team idealny. Pracowałyśmy… Czytaj dalej Tarta z łososiem według Michela Moran i inne wiosenne przepisy

  • Bezglutenowe | Ciasta i ciasteczka | Kuchnia | Przepisy

    Domowe pączki bezglutenowe

    Bardzo udana wersja tradycyjnych pączków w wersji bezglutenowej. Miałam obawy czy pączki wyrosną i będą smaczne, ale ku mej radości udały się doskonale. U mnie w domu zajadamy je posypane jedynie cukrem pudrem, ale po usmażeniu można je też polać lukrem i udekorować skórką pomarańczową. Domowe pączki bezglutenowe [przepis] 7 żółtek 1 jajko 50 g… Czytaj dalej Domowe pączki bezglutenowe

  • Przepisy

    Ziołowe bułeczki (scones) z fetą.

    Napiszę wprost – mam lekkiego fioła na punkcie mojego zielnika. Ogródek ziołowy założyłam jakieś 10 lat temu, teraz przeszedł poważną reaktywację, ale zioła to jest mój konik od wielu, wielu lat. Nie przypadkowo przecież powstał Lawendowy Dom – inspiracją było trzydzieści krzaków lawendy, które posadziłam dawno temu w ogrodzie. Potem przybyły inne zioła. Uwielbiam srebrzyste liście… Czytaj dalej Ziołowe bułeczki (scones) z fetą.

  • Przepisy

    Mini kokardki z zielonymi warzywami

    Są takie dania, które nie wymagają wielkich przygotowań i nakładu pracy. Po prostu sięgasz po kilka składników, które masz pod ręką i wystarczy jedynie parę minut by przygotować coś smacznego. Często mówimy o braku czasu, o pędzącej coraz szybciej codzienności, o setkach obowiązków każdego dnia. Dlatego cenię sobie kuchnię prostą, smaczną i szybką. W mojej… Czytaj dalej Mini kokardki z zielonymi warzywami

  • Bezglutenowe | Desery | Dla dzieci | Kuchnia | Przepisy

    Gofry owsiane

    Gofry owsiane to kusząca alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Jeśli lubisz wypieki z dodatkiem płatków to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Smaczne, lekkie, nieco cieńsze od gofrów klasycznych. Choć nie są chrupiące, bardzo odpowiada mi ich smak. W dodatku są odpowiednie dla osób unikających w swojej diecie glutenu. Moje płatki rozdrabniam na mąkę w blenderze.… Czytaj dalej Gofry owsiane

  • Kuchnia | Przepisy | Wegetariańskie | Zupy

    Zupa pomidorowa z tortellini

    Kto nie lubi zupy pomidorowej, ręka do góry! To jedna z ulubionych zup w naszym kraju. Ja przygotowuję wersję wzbogaconą marchewką, która nadaje zupie delikatnej słodyczy. Po dokładnym zmiksowaniu otrzymuję cudownie aromatyczny, aksamitny pomidorowy krem. To jest ulubiona zupa moich dziewczynek i choć smak sprawdzony od lat, to odważyłam się niewielką modyfikację. Na patelni podsmażyłam… Czytaj dalej Zupa pomidorowa z tortellini

  • Przepisy

    Konkurs „Śniadanie na trawie z olejem rzepakowym”

    Gotowi na nowe wyzwania? Mam wielką przyjemność zaprosić na konkurs „Śniadanie na trawie z olejem rzepakowym”. Wystarczy, że w komentarzu pod postem na Facebooku  umieścisz przepis na zdrowe, pyszne i szybkie danie śniadaniowe przyrządzone z olejem rzepakowym wraz ze zdjęciem. Na odpowiedzi czekam od 8 do 17 maja, a do zgarnięcia czekają na uczestników super… Czytaj dalej Konkurs „Śniadanie na trawie z olejem rzepakowym”

  • Przepisy | wielkanocne potrawy

    Babka cytrynowa na oleju. Pokochaj olej rzepakowy

    Babka cytrynowa na oleju to przykład takiego wypieku, który smakuje chyba wszystkim. Jest niesamowicie prosta do przygotowania, więc uda się także osobom debiutującym na polu słodkich wypieków. To przepis doskonały, dzięki któremu można z sukcesem rozpocząć swoją przygodę z wypiekami. Babkę na oleju można upiec w okrągłej formie z kominkiem, ale też doskonale sprawdzi się tu klasyczna… Czytaj dalej Babka cytrynowa na oleju. Pokochaj olej rzepakowy

  • Bezglutenowe | Ciasta i ciasteczka | Kuchnia | Przepisy | Święta | Wegetariańskie | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

    Sernik mango na zimno z tofu (bez laktozy)

    Sernik mango na zimno z tofu lub jak kto woli tofurnik to doskonała propozycja dla osób, które z różnych względów unikają w swojej diecie laktozy. Zamiast tradycyjnego twarogu użyłam sera tofu. Po raz pierwszy udało mi się osiągnąć tak gładką konsystencję sernika. Tofu zmieliłam najpierw bez dodatków, a następnie razem z podgrzanym mocno gęstym, kremowym mlekiem kokosowym.… Czytaj dalej Sernik mango na zimno z tofu (bez laktozy)

  • Bezglutenowe | Kuchnia | Przepisy | Przystawki | Wegetariańskie

    Wegańska pasta z fasoli i buraków. Pokochaj olej rzepakowy

    Wegańska pasta z fasoli i buraków to pyszne, pożywne, aromatyczne smarowidło do chleba. Ma przepiękny, energetyczny kolor i delikatną konsystencję, dzięki której doskonale rozsmarowuje się na chlebie. Dodatek upieczonych wcześniej w skórce buraków sprawia, że pasta ma lekko słodkawy smak, który zrównoważyłam odrobiną czosnku i powoli smażoną na oleju rzepakowym czerwoną cebulą. Taka pasta lub… Czytaj dalej Wegańska pasta z fasoli i buraków. Pokochaj olej rzepakowy

  • Przepisy

    Ogród w stylu skandynawskim – wiosenne zakupy!

    Ogród w stylu skandynawskim bazuje na naturalnych materiałach i ograniczonej do minimum palecie kolorów. Im prościej, tym lepiej! Postaw na recykling Jestem gorącą zwolenniczką recyklingu nie tylko we wnętrzach, ale też w ogrodzie lub na balkonie, czy tarasie. Organizując przestrzeń staram się przede wszystkim bazować na tym, co mam. Przerabiam, przemalowuję, znajduję inne, czasem nieoczywiste zastosowanie dla banalnych… Czytaj dalej Ogród w stylu skandynawskim – wiosenne zakupy!

  • Chleby i bułki | Kuchnia | Przepisy | Przystawki

    Ciekawe kanapki które nie wieją nudą :)

    Co powiesz na ciekawe kanapki, czyli takie, które wychodzą poza schemat chleba z kawałkiem wędliny? Takie kanapki nie tylko cieszą oczy, ale przede wszystkim sprawiają, że Twoje kubki smakowe oszaleją z radości. Kanapki wróciły do łask, stały się swojego rodzaju kreatywnym wyzwaniem. Kanapka to chyba najszybszy sposób na zaspokojenie głodu. Kawałek pieczywa, coś do posmarowania,… Czytaj dalej Ciekawe kanapki które nie wieją nudą :)

  • Kuchnia | Przepisy | Wegetariańskie | Zupy

    #zupa tygodnia: Ogórkowa z ziemniakami i ryżem

    Swojski smaki i bardzo treściwa forma – moją zupą ogórkową można się najeść do syta. Jest gęsta i bardzo smaczna. Poza podduszonymi na maśle ogórkami, marchewką i pietruszką , dodaję do niej pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec, gdy zupa jest już prawie gotowa, wsypuję jeszcze garść ryżu, który dodatkowo ją zagęszcza. Zupę można dodatkowo doprawić kwaśną śmietaną.… Czytaj dalej #zupa tygodnia: Ogórkowa z ziemniakami i ryżem

  • Bezglutenowe | Kuchnia | Przepisy | Przystawki | Wegetariańskie

    Wegańska pasta z fasoli – smalec z fasoli

    Wegańska pasta z fasoli to bardzo smaczna pasta do chleba. Niektórzy nazywają ją wegańskim smalcem z fasoli, ale powiem szczerze, że nazwa ma tu niewielkie znaczenie. Pasta jest pyszna, bogata w smaku. Ugotowana fasola jest doskonałym tłem dla powoli karmelizowanej na złoto cebulki i nadającego charakteru kwaśnego jabłka. Od razu się przyznam, że zrobiłam pastę… Czytaj dalej Wegańska pasta z fasoli – smalec z fasoli

  • Bezglutenowe | Dania główne | Kuchnia | Przepisy

    Bigos najlepszy krok po kroku. Podejmuj wyzwanie z Ramą Smaż jak szef kuchni!

    Kiedy kurier dzwoni do Twoich drzwi i wręcza Ci z tajemniczą miną drewnianą skrzynkę, może być zabawnie. Bo jesteś w proszku, jeśli chodzi o świąteczne porządki, bo masz na głowie jeszcze milion spraw do załatwienia. Prezenty niepopakowane, czub na choince wciąż się przekrzywia, śledzie trzeba doprawić, piernik polać czekoladą, a to dopiero początek długiej listy rzeczy,… Czytaj dalej Bigos najlepszy krok po kroku. Podejmuj wyzwanie z Ramą Smaż jak szef kuchni!

  • Boże Narodzenie | Dania główne | Kuchnia | Potrawy świąteczne | Przepisy | Świąteczne | Święta

    Doskonały udziec z indyka glazurowany

    Ta potrawa regularnie pojawia się na moim stole. Pieczony udziec z indyka doskonale sprawdzi się jako danie główne na świąteczny obiad. Świetnie też smakuje na zimno, pokrojony w cienkie plastry, z dodatkiem chrzanu lub sosu tatarskiego. Delikatne, rozpływające się w ustach mięso zawdzięcza swój wyjątkowy smak nadzieniu z majeranku podkręconego wyrazistym aromatem czosnku. Ale niepowtarzalnego charakteru… Czytaj dalej Doskonały udziec z indyka glazurowany

  • Przepisy

    Sernik jogurtowy na zimno z jeżynami. Wyniki konkursu Zott

    Lekki jak chmurka, śliczny, lekko kwaskowy, po prostu pychota. Coś w sam raz dla niedzielnych (i nie tylko) łasuchów. To deser, który nie wymaga specjalnych kulinarnych umiejętności, ale warto zwrócić uwagę na staranne rozpuszczenie żelatyny przed wymieszaniem jej z masą jogurtową. Zamiast jeżyn możesz użyć malin, jagód lub borówek. Poza sezonem nadadzą się też owoce… Czytaj dalej Sernik jogurtowy na zimno z jeżynami. Wyniki konkursu Zott

  • Bezglutenowe | Kuchnia | Przepisy | przetwory | Wegetariańskie

    Powidła śliwkowe bez cukru i pomysł na prostą pasteryzację w piekarniku.

    Powidła śliwkowe bez cukru do super pomysł na zdrowy dodatek do naleśników, czy kanapek. Uwielbiam pajdę razowca z masłem i właśnie takimi powidłami. Dojrzałe, słodkie śliwki w zasadzie nie potrzebują żadnych dodatków, choć oczywiście zależy to od indywidualnych upodobań. Szczerze przyznaję, że moje młodsze córki wolą jednak wersję słodszą, za to najstarsza córcia i my,… Czytaj dalej Powidła śliwkowe bez cukru i pomysł na prostą pasteryzację w piekarniku.

Nawigacja po wpisach

Nowsze wpisy Strona 1 Strona 2 … Strona 20 Starsze wpisy

Sklep

  • Blog
  • Moje konto
  • Koszyk
  • Sklep
  • Dostawa i płatność
  • REGULAMIN
miniblog

Jak ułatwić sobie życie w kuchni – test robota planetarnego Kenwood Titanium Chef Baker XL

test robota planetarnego Kenwood

Strona wykorzystuje pliki cookie do obsługi komentarzy (obowiązkowe) oraz te potrzebne do działania Google Analytics (nieobowiązkowe).
Regulamin

Ok Odrzuć