Skip to content
  • Konie naturalnie!
    • Porady eksperta
    • Wieści ze stajni
    • Zakupy
  • Wielkanoc
    • wielkanocne dekoracje
    • wielkanocne potrawy
  • Boże Narodzenie
  • Karnawał
    • Pączki i faworki
    • Potrawy na karnawał
  • Kuchnia
    • Wegetariańskie
    • Bezglutenowe
    • Bez cukru
    • Chleby i bułki
    • Desery
    • Ciasta i ciasteczka
    • Dania główne
    • Zupy
    • Napoje
    • Przetwory
    • Przystawki
    • Sałatki
    • Wielkanoc
    • Halloween
  • Fit life
  • Moda i uroda
  • Podróże
    • Miejsca
    • Poradnik podróżnika
  • Dom i ogród
    • Metamorfoza
    • Dekoracje
    • Pomysły na przyjęcia
    • DIY
  • Sklep
    • Ebooki
    • Koszyk
    • Zamówienie
    • REGULAMIN
    • Moje konto
    • Dostawa i płatność
    • Formularz reklamacja/zwrot/wymiana
  • O mnie
    • Współpraca
Strona główna / Kuchnia / Święta / Strona 9

Kategoria: Święta

  • Boże Narodzenie | Ciasta i ciasteczka | ciastka | Kuchnia | Przepisy | Święta

    Biały ciastek i błyskawiczne candy.

    Wpadam na chwilę, bo jutro widzimy się przecież w Instytucie Teatralnym. Pierniki upieczone, lukry robię jutro, no i będę z dzieciakami dekorować. Zaczynam o 12.00. Barwniki tylko naturalne. Wiecie, jaki piękny róż wychodzi z pomocą buraczka? Już zacieram ręce, bo atrakcji szykuje się masa. Przejrzałam listę wystawców i mam nadzieję na udane zakupy. Między jednymi warsztatami… Czytaj dalej Biały ciastek i błyskawiczne candy.

  • Boże Narodzenie | Ciasta i ciasteczka świąteczne | Dzieci | Kuchnia | Slow Food | Świąteczne | Święta | Wychowanie | Zaproszenia

    Piernikowe ludziki. Warsztaty dla dzieci.

    Jest coś takiego w piernikowych ludzikach, że po prostu nie można ich nie upiec, zgodzicie się ze mną? W tym roku udało mi się zdobyć klastyczną ludzikową foremkę w rozmiarze XL. Przepis na pierniki, który dziś proponuję, jest jednym z moich ulubionych. Ciasto nie wymaga leżakowania, jest miękkie i przyjemnie piernikowe. Chcę Was zaprosić na obchody… Czytaj dalej Piernikowe ludziki. Warsztaty dla dzieci.

  • Boże Narodzenie | Ciasta i ciasteczka | Ciasta i ciasteczka świąteczne | Kuchnia | Pozostałe przepisy | Przepisy | Świąteczne | Święta

    Bałwanki lukrowane. Znowu?!

    Bałwanków nigdy dość, a dzisiejszy przepis możecie wykorzystać do innych świątecznych wypieków. Nadaje się na choinkowe ozdoby i tylko od Was zależy, co z niego powstanie. Tak więc do roboty, moi mili i czekam na wieści, co tam u Was w kuchni słychać. Bałwanki lukrowane [przepis] 1/4 szklanki miodu ¼ kostki miękkiego masła 1/2 szklanki… Czytaj dalej Bałwanki lukrowane. Znowu?!

  • Kuchnia | przetwory | Walentynki

    Konfitura z żurawiny. J’ai descendu dans mon jardin….

    Nie potrafię przejść obojętnie obok skrzynek pełnych czerwonych żurawinowych kulek. Trudno wprost uwierzyć, że to natura stworzyła tą niezwykle żywą czerwień zamkniętą w błyszczących koralach i ofiarowuje nam ten skarb właśnie teraz, w najsmutniejszym miesiącu roku. Żurawinowych skarbów można użyć na wiele sposobów. Niedawno zachęcałam Was do upieczenia muffinków z żurawiną. Dziś coś równie prostego… Czytaj dalej Konfitura z żurawiny. J’ai descendu dans mon jardin….

  • Bezglutenowe | Desery | Kuchnia | Przepisy | Święta | Wielkanoc

    Pascha

    Długo szukałam przepisu na ten tradycyjny rosyjski deser. Przygotowuje się go z jajek i mleka, symboli odradzającej się przyrody. Właśnie z jajkami mam problem. W większości receptur dodaje się je w formie surowej, a surowych jajek nie jadam. Trafiłam szczęśliwie na przepis Agnieszki Kręglickiej, prezentowany w programie „Para w kuchni”. Pascha udała się znakomicie. Jest kremowa,… Czytaj dalej Pascha

  • baby, mazurki i inne słodkości | Przepisy | Wielkanoc

    Mazurek cygański i gotowanie w DDTVN

    To była miłość od pierwszego wejrzenia, niestety z fatalnym finałem. Mazurek cygański upiekłam po raz pierwszy dwanaście lat temu. Tuż po wyjęciu z piekarnika zrozumiałam, że jest to mój numer jeden na mazurkowej liście: maślany zapach zmieszany z całą tą bakaliową ferajną. Do tego lekka cytrusowa nuta. Sprężysty, lśniący, zwarty – brak słów, a zmysły… Czytaj dalej Mazurek cygański i gotowanie w DDTVN

Nawigacja po wpisach

Nowsze wpisy Strona 1 … Strona 9

Sklep

  • Blog
  • Moje konto
  • Koszyk
  • Sklep
  • Dostawa i płatność
  • REGULAMIN
miniblog

Jak ułatwić sobie życie w kuchni – test robota planetarnego Kenwood Titanium Chef Baker XL

test robota planetarnego Kenwood

Strona wykorzystuje pliki cookie do obsługi komentarzy (obowiązkowe) oraz te potrzebne do działania Google Analytics (nieobowiązkowe).
Regulamin

Ok Odrzuć