Skip to content
  • Konie naturalnie!
    • Porady eksperta
    • Wieści ze stajni
    • Zakupy
  • Wielkanoc
    • wielkanocne dekoracje
    • wielkanocne potrawy
  • Boże Narodzenie
  • Karnawał
    • Pączki i faworki
    • Potrawy na karnawał
  • Kuchnia
    • Wegetariańskie
    • Bezglutenowe
    • Bez cukru
    • Chleby i bułki
    • Desery
    • Ciasta i ciasteczka
    • Dania główne
    • Zupy
    • Napoje
    • Przetwory
    • Przystawki
    • Sałatki
    • Wielkanoc
    • Halloween
  • Fit life
  • Moda i uroda
  • Podróże
    • Miejsca
    • Poradnik podróżnika
  • Dom i ogród
    • Metamorfoza
    • Dekoracje
    • Pomysły na przyjęcia
    • DIY
  • Sklep
    • Ebooki
    • Koszyk
    • Zamówienie
    • REGULAMIN
    • Moje konto
    • Dostawa i płatność
    • Formularz reklamacja/zwrot/wymiana
  • O mnie
    • Współpraca
Strona główna / Kuchnia / Święta / Wielkanoc / wielkanocne potrawy / Strona 3

Kategoria: wielkanocne potrawy

  • baby, mazurki i inne słodkości | Chleby i bułki | Kuchnia | Święta | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

    Słodkie wianuszki wielkanocne

    Co powiecie na taki słodki, maślany początek wielkanocnego śniadania? Ciasto na brioszki zaplecione w warkocz to pyszna dekoracja świątecznego stołu. Słodkie wianuszki wielkanocne … lub babka maślana 250 g mąki pszennej 1 łyżka drożdży instant 2 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka 175 g miękkiego masła 150 g bakali (użyłam mieszanki suszonych fig, moreli i… Czytaj dalej Słodkie wianuszki wielkanocne

  • baby, mazurki i inne słodkości | Ciasta i ciasteczka | dzieci w kuchni | Kuchnia | Przepisy | Święta | Wegetariańskie | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

    Baranek z ciasta. Czy to może się udać?

    Dostaję sporo dramatycznych pytań, dotyczących niewinnego baranka z ciasta. Piekę go co roku z podawanego już tutaj przepisu, a dziś postaram się wytłumaczyć, co zrobić, żeby przedsięwzięcie nie legło w gruzach. Forma – korzystam z popularnej formy kupionej w Lidlu. Podobne można dostać w wielu innych sklepach. Pokryte są zazwyczaj warstwą teflonu, która teoretycznie ma zapobiec… Czytaj dalej Baranek z ciasta. Czy to może się udać?

  • Kuchnia | Przystawki | Święta | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

    Paszteciki z zielonymi warzywami.

      Dziś chcę Wam zaproponować danko finezyjne, wiosenne i takie, które przygotowuje się na specjalne okazje. Paszteciki z zielonymi warzywami w chrupiącej, delikatnej skorupce kruchego ciasta, które wzbogaciłam przyprawą z dodatkiem płatków kwiatów nagietka i lawendy. Brzmi nieźle, prawda?   Paszteciki z zielonymi warzywami [przepis] (na ok.9 pasztecików) Ciasto: 400 g mąki 160 g masła… Czytaj dalej Paszteciki z zielonymi warzywami.

  • Kuchnia | Mikroblog | Przepisy | Przystawki | Wegetariańskie | wielkanocne potrawy

    Wegetariański pasztet z soczewicy.

      Tym razem proponuję stół w odcieniach wiosennego nieba i soczystej zieleni. Znajdziecie na nim najnowsze propozycje wielkanocnych dekoracji, które wyszukałam dla Was w sklepach. Dziś przedstawiam mój wielkanocny klasyk, czyli pasztet z soczewicy. Wegetariański pasztet z soczewicy inspirowany przepisem Agnieszki Kręglickiej [przepis] 200 g suchej czerwonej soczewicy 4 marchewki 1 cebula 3 jajka Sól… Czytaj dalej Wegetariański pasztet z soczewicy.

  • baby, mazurki i inne słodkości | Ciasta i ciasteczka | Kuchnia | Przepisy | Święta | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

    Mazurek pomarańczowy.

    Przeglądam 1635 praktycznych przepisów Marji Śleżańskiej z podziwem i szacunkiem. Opublikowana w 1932 roku książka „Kucharz Polski” to kawał inspirującej lektury, do której wracam często, z wielką przyjemnością. Co powiecie na mazurek pomarańczowy? Lista składników krótka, przygotowanie też przyjemnie proste. Efekt? Delikatny, kruchy spód i ciągnąca się słodycz o smaku pomarańczy. W tle ledwo wyczuwalna… Czytaj dalej Mazurek pomarańczowy.

Nawigacja po wpisach

Nowsze wpisy Strona 1 … Strona 3

Sklep

  • Blog
  • Moje konto
  • Koszyk
  • Sklep
  • Dostawa i płatność
  • REGULAMIN
miniblog

Fakty o lnie, których nie znałaś

Len to tkanina w 100% naturalna, która ma wyjątkową właściwość: zawsze czujesz się w niej świeżo. Gdy temperatura rośnie, jest gorąco i duszno, len jest doskonałym wyborem. Oto kilka faktów o lnie, których prawdopodobnie nie znałaś. Fakty o lnie, których nie znałaś Lnu nie trzeba prasować. Wystarczy tzw. greckie żelazko, czyli zwykły spryskiwacz z czystą… Czytaj dalej Fakty o lnie, których nie znałaś

Strona wykorzystuje pliki cookie do obsługi komentarzy (obowiązkowe) oraz te potrzebne do działania Google Analytics (nieobowiązkowe).
Regulamin

Ok Odrzuć