Nie da się ukryć, że przedświąteczne przygotowania ruszyły pełną parą. Świadczy o tym brak wolnych miejsc parkingowych przez centrami handlowymi nawet w dni powszednie oraz wszechobecne anioły i inne mikołajowe stwory w prawie każdej telewizyjnej reklamie. Próbując więc zachować zdrowy rozsądek i wewnętrzny spokój udaję się do kuchni i słuchając jednym uchem mruczenia radia, piekę sobie dla relaksu i wyciszenia to i owo. Nic tak nie uspokaja moi mili, jak ostatnia blacha pachnących pierniczków wyjmowana z piekarnika po północy, gdy cały dom pogrążony już jest w słodkim śnie.
Na kolażu widzicie między innymi:
– Urocze lukrowane bałwanki
– Mini keksy które idealnie nadają się na prezent
– Korzenny domek, świąteczne ciasto dla tych, co nie mają czasu
– Królewski świąteczny keks, który wygląda i smakuje jak milion dolarów
– Czekoladowe bałwanki na patyczkach
– Klasyczne piernikowe gwiazdki
– Boski lemon curd do łasuchowania, lub przekładania świątecznych ciasteczek
– Kurs lukrowania dla początkujących i średniozaawansowanych
– Panforte, które lubi sobie poleżeć
Miłej niedzieli Kochani!
Komentarze
Ale to pysznie wygląda mniam
Dziękuję :))