Bezglutenowe | Boże Narodzenie | Desery | Kuchnia | Potrawy świąteczne | Świąteczne | Święta

Świąteczny kisiel z żurawiny z cynamonem

Jeśli masz ochotę na lekki, piękny i przepyszny świąteczny deser, to kisiel z żurawiny będzie idealny. Pieści obolałe z przejedzenia brzuchy i daje masę pozytywnej energii. Smacznego :)

Kisiel z żurawiny z cynamonem

[przepis]

200 g żurawiny

400 ml wody

2 łyżki cukru

laska cynamonu

kilka goździków

łyżka mąki ziemniaczanej

[/przepis]

  1. Umyć żurawinę i przełożyć do garnka.
  2. Zalać 350 ml wody i doprowadzić do wrzenia.
  3. Dodać cukier, cynamon i goździki. Zmniejszyć ogień i gotować żurawinę 15 minut.
  4. Rozprowadzić mąkę w 50 ml wody i stopniowo wlać do garnka z żurawiną.
  5. Gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu, cały czas mieszając.

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *