Świąteczny kisiel z żurawiny z cynamonem

19 grudnia 2018, 10:32 | Bezglutenowe Boże Narodzenie Desery Kuchnia Potrawy świąteczne Świąteczne Święta | 0
Świąteczny kisiel z żurawiny z cynamonem

Jeśli masz ochotę na lekki, piękny i przepyszny świąteczny deser, to kisiel z żurawiny będzie idealny. Pieści obolałe z przejedzenia brzuchy i daje masę pozytywnej energii. Smacznego :)

Kisiel z żurawiny z cynamonem

200 g żurawiny

400 ml wody

2 łyżki cukru

laska cynamonu

kilka goździków

łyżka mąki ziemniaczanej

  1. Umyć żurawinę i przełożyć do garnka.
  2. Zalać 350 ml wody i doprowadzić do wrzenia.
  3. Dodać cukier, cynamon i goździki. Zmniejszyć ogień i gotować żurawinę 15 minut.
  4. Rozprowadzić mąkę w 50 ml wody i stopniowo wlać do garnka z żurawiną.
  5. Gotować jeszcze 5 minut na małym ogniu, cały czas mieszając.

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *