Ten deser prezentuje się doprawdy wspaniale. Maleńkie czekoladowe miseczki wypełnione owocami i kulką jogurtowych lodów, które topiąc się powoli, pokrywają owoce pysznym lodowym sosem. Proste, prawda?
Lubię proste rzeczy, ale o tym przecież doskonale wiecie. Mam nadzieję, że narobiłam Wam apetytu na lody Grycan, gdyż w Lawendowym Domu trwa właśnie konkurs fotograficzny, w którym możecie wygrać karty upominkowe o wartości 100 zł do zrealizowania w lodziarniach Grycan Lody Od Pokoleń.
Nagrodą dodatkową są fartuszki Cherry Me!
Szczegóły konkursu opisałam tu, a regulamin znajdziecie tu.
Co trzeba zrobić, żeby zdobyć nagrodę?
1. Stwórz kolaż ze swoich zdjęć, którego tematem przewodnim będą lody jogurtowe z truskawkami lub wiśniami.
2. Prześlij go do mnie na adres beata@lawendowy-dom.com.pl. W temacie maila wpisz: „Lodowe inspiracje”
3. Razem z kolażem prześlij oświadczenie, że zdjęcia użyte do wykonania pracy konkursowej są Twoją własnością i nie naruszają praw osób trzecich.
4. Na zgłoszenia czekam od 5 do 26 sierpnia.
Lodowy deser z czekoladowych miseczkach
Na 4 porcje
4 kulki lodów jogurtowych z wiśniami Grycan
po 50 g owoców jagodowych
4 miseczki czekoladowe ( jak je zrobić opisałam tu)
Owoce umyć, dokładnie osączyć, rozłożyć do miseczek. Dodać po kulce lodów do każdej miseczki i od razu podawać. Smacznego!
Komentarze
fartuszek wymiata:) mam ten niebieski i chwalę się nim znajomym ;)
Cudowne zdjęcia. :)
Wzięłam udział w konkursie. Właśnie wysłałam zgłoszenie.
Buziaczki:*