Desery | Dieta | Dla dzieci | Dzieci | Przepisy | Wegetariańskie

Fit deser z kiełkami pszenicy.

Mój trawnik po niedawnych roztopach przedstawia obraz nędzy i rozpaczy, ale ja spoglądam z radością w pierwsze słoneczne przebłyski i czekam, czekam z niecierpliwością na wiosenny cud. Dziś błyskawiczna i zdrowa przekąska z kiełkami pszenicy i jogurtem. Zajadam ją rano, a moje dziewczynki dostają często taki deser po powrocie ze szkoły. Pomysł jest tak prosty, że mam wątpliwości, czy warto go pokazać ☺.

deser-z-kiełkami-fit-pszenicy_3

Deser z kiełkami pszenicy

[przepis]

200 g jogurtu naturalnego (w temperaturze pokojowej)
200 g mrożonych malin
4 łyżki miodu
kiełki pszenicy (jak je wyhodować w domu dowiecie się tutaj)

[/przepis]

  1. Maliny rozmrozić. Najczęściej zostawiam je po prostu na noc w lodówce.
  2. Przełożyć do garnka, dodać miód i gotować dosłownie 4 – 5 minut, aż lekko się podgrzeją i połączą z miodem.
  3. Do szklanki lub miseczki włożyć warstwami kiełki, maliny i jogurt. Gotowe.

fit-deser-z-kiełkami-pszenicy_5

fit-deser-z-kiełkami-pszenicy

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *