Bezglutenowe | Dania główne | Kuchnia | Przepisy | Wegetariańskie

Cukinia grillowana w miodowej zalewie

Znacie mnie już trochę i wiecie, że nie dla mnie skomplikowane działania kuchenne. Prostota to moje motto, szybkość to moja dewiza. Mam dużą rodzinę i całą masę zajęć, a doba (kto to wymyślił ?!) nieodmiennie kończy się po 24 godzinach. Dzisiejsza propozycja to jedno z tych dań, które pozwala na szereg modyfikacji.
Wystarczy 6 cukinii pokroić na cienkie plasterki, lekko posolić i upiec na suchej patelni grillowej. Gotowe paski cukinii należy zalać zalewą, na którą przepis znajdziecie tutaj

No i właściwie koniec pracy kochani. Teraz czas na zabawę. Do takiej cukinii można podać pokrojoną w kostkę fetę, jeśli ktoś mniej głodny. Jeśli bardziej, to do tego dwie kromki razowca na przykład takiego, albo makaron. A może macie suszone pomidory? To mamy sytuację doprawdy komfortową! Cukinia i pomidory w miodowej zalewie pachnącej ziołami… Muszę już kończyć, bo wołają do stołu!

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wspaniałe! Zrobię dziś na kolację – mam wszystkie składniki, niestety z wyjątkiem tych przepięknych talerzy :)
Przepiękne zdjęcia!
Pozdrawiam serdecznie:)

Wychodzę z takiego samego założenia, ma być szybko, prosto i pysznie. Dlatego przepis koniecznie do wypróbowania, w wersji z fetą bo z pomidorami w tym roku zawaliłam sprawę :-(

Anna-Maria, koniecznie napisz, jak wyszło :)
elżunia, spróbuj.
Anna, a przypominałam o pomidorkach, przypominałam. Z fetą też pycha.

Doprawdy zachwycajaca pozycja! Pokochalam cukinie, wiec to cos zdecydowanie dla mnie.

Pozdrawiam!

* wybacz brak polskich znakow, obecnie jednak nie one dla mnie dostepne…