Bezglutenowe | Desery | Dieta | Dla dzieci | Dzieci | Kuchnia | Wegetariańskie

Panna Cotta na Prima Aprilis.

1-april-funny-jokes_2Witam Was pierwszokwietniowym dowcipem, na który nabiorą się nie tylko dzieci. No bo przyznajcie sami, czy nie skusilibyście się na szklaneczkę ciepłego mleczka w ten pochmurny poranek? Nasze mleko okazało się totalnie zakręcone i nie chciało za żadne skarby wyjść ze szklanki. Nawet największy niejadek nie będzie się mógł oprzeć pysznemu włoskiemu deserowi z dodatkiem słodkiej śmietanki. Życzę Wam pięknego dnia mimo tej paskudy za oknem :)

Panna Cotta na Prima Aprilis

250 ml mleka

250 ml śmietanki 36 %

2 łyżki cukru

pół laski wanilii

2 łyżeczki żelatyny

Do garnka wlać mleko i śmietanę, wsypać cukier. Wanilię rozciąć wzdłuż, końcem noża wyjąć ziarenka i wrzucić do garnka. Całość zagotować. Zdjąć z ognia, dodać rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody żelatynę, dokładnie wymieszać. Przelać do szklanek. Gdy zawartość lekko przestygnie, włożyć szklanek słomki i zostawić na noc w lodówce.

1-april-funny-jokes_4

1-april-funny-jokes

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *