Kategoria: stylizacja potraw
Zrobiona w… balona!
Znacie ten patent na czekoladowe miseczki? Wyglądają uroczo, można w nich podać owocową sałatkę, deser lodowy, mieszankę płatków i bakalii lub chłodnik na słodko. Na pomysł natknęłam się tu. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie odstawić, żeby nieco ostygła. Powinna być ciepła, ale nie gorąca, gdyż balony tego nie zniosą. Jeśli o nich mowa,… Czytaj dalej Zrobiona w… balona!
Skąd ja to wszystko mam, czyli słów kilka o stylizacji zdjęć kulinarnych.
Pytań na ten temat dostaję dużo, więc dziś mała wycieczka po zakamarkach Lawendowego Domu, których zazwyczaj nikt nie odwiedza. Zaczynamy! Tła – mam ich setki. Składuję je w specjalnych koszach, poukładane kolorystycznie. Żeby łatwiej było szukać. Cześć teł, z którymi właśnie pracuję po uprasowaniu wieszam na specjalnym mobilnym wieszaku na kółkach. Deseczki i inne stare… Czytaj dalej Skąd ja to wszystko mam, czyli słów kilka o stylizacji zdjęć kulinarnych.
Stylizacja potraw- lekcja I. Ziołowe chipsy
Jak sprawić, by potrawy na zdjęciach wyglądały apetycznie? W jaki sposób podkreślić charakter potrawy? Czym kierować się przy wyborze naczyń? Jak komponować kolory? To tylko część zagadnień, jakie będę poruszała w nowym cyklu w Lawendowym Domu. Stylizacją potraw zajmuję się od 16 lat. Pracuję przy sesjach dla większości pism poradniczych w Polsce, już dwa lata… Czytaj dalej Stylizacja potraw- lekcja I. Ziołowe chipsy