Desery | Kuchnia

Grillowany ananas z miodem

Nie o potrawę tu chodzi tym razem, lecz o szokową terapię kolorem. I… chyba się udało. Za oknem biel (znowu), a w Lawendowym Domu dziś karaibskie lato. Kto się skusi?

Grillowany ananas z miodem

1 ananas obrany i pokrojony z plasterki (może być z puszki)

2 łyżki płynnego miodu

2 łyżki soku z cytyny

dodatkowo: lody

Przygotowanie jest bardzo proste. Plastry ananasa kłaść na rozgrzanej patelni grillowej i piec z obu stron po ok. 1 min. Następnie przełożyć na talerz polać mieszanką miodu i soku z cytryny, udekorwać kulką lodów i od razu zajadać.

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *