Bezglutenowe | Dania główne | Kuchnia

Błyskawiczne krewetki z kolendrą i czosnkiem

krewetki-z-kolendra_2To danie dla głodomorów, dla tych, którzy mają 10 minut na obiad, a chcą coś pysznego. To danie dla tych, którzy tęsknią za słońcem i wakacjami. To danie dla odchudzających się i tych, co chcą przytyć. To danie dla krewetkojadów, takich jak ja. W wersji bez dodatków – czysta białkowa rozpusta, w wersji z makaronem – solidny obiad. W wersji ze świeżą bagietką – po prostu pycha ;) Smacznego!

krewetki-z-kolendraBłyskawiczne krewetki z kolendrą i czosnkiem

200 g mrożonych, obranych krewetek

2 ząbki czosnku

1/2 cytryny

sól

świeżo mielony pieprz

świeża kolendra

1/4 papryczki chili

2 łyżki oleju

Czosnek pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić krewetki, smażyć na dużym ogniu, aż się rozmrożą. Dodać czosnek, smażyć jeszcze 5 minut. Następnie zdjąć z ognia doprawić sokiem z cytryny,  solą, pieprzem oraz drobno posiekaną kolendrą i chili. Podawać od razu z bagietką, makaronem lub solo.

krewetki-konendra

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *