Wegański koktajl z mango

13 kwietnia 2021, 11:11 | Bezglutenowe Kuchnia Napoje Wegetariańskie | 1
Wegański koktajl z mango

Wegański koktajl z mango i dojrzałych bananów to kolejna propozycja na pyszną porcję energii. Uwielbiam mango, ale dość rzadko udaje mi się kupić owoc idealnie dojrzały. Dlatego zdradzę Wam mój sekret, dzięki któremu nie muszę się już o to martwić. Używam mrożonki! W zamrażarce mam zawsze zapas pokrojonego w kostkę mango mrożonego, w które zaopatruję się przy okazji większych zakupów. Mój koktajl przygotowałam na bazie dwóch roślinnych napoi. Użyłam mleka kokosowego i owsianego. Ta mieszanka jest dla mnie optymalna w smaku i konsystencji. Spróbujcie, a przekonacie się sami.

Wegański koktajl z mango

(proporcje na 2 osoby)

2 dojrzałe banany

szklanka mrożonego mango

szklanka mleka owsianego

pół szklanki gęstego mleka kokosowego

Mango przełożyć do dzbanka i pozostawić do lekkiego rozmrożenia. Dodać banany i oba rodzaje mleka. Starannie zmiksować tak, by konsystencja była kremowa.. Przelać do szklanek i od razu podawać.

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Jedna odpowiedź do “Wegański koktajl z mango”

  1. Agnieszka pisze:

    Moje smaki mniam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *