Wegański koktajl z mango i dojrzałych bananów to kolejna propozycja na pyszną porcję energii. Uwielbiam mango, ale dość rzadko udaje mi się kupić owoc idealnie dojrzały. Dlatego zdradzę Wam mój sekret, dzięki któremu nie muszę się już o to martwić. Używam mrożonki! W zamrażarce mam zawsze zapas pokrojonego w kostkę mango mrożonego, w które zaopatruję się przy okazji większych zakupów. Mój koktajl przygotowałam na bazie dwóch roślinnych napoi. Użyłam mleka kokosowego i owsianego. Ta mieszanka jest dla mnie optymalna w smaku i konsystencji. Spróbujcie, a przekonacie się sami.
Wegański koktajl z mango
(proporcje na 2 osoby)
2 dojrzałe banany
szklanka mrożonego mango
szklanka mleka owsianego
pół szklanki gęstego mleka kokosowego
Mango przełożyć do dzbanka i pozostawić do lekkiego rozmrożenia. Dodać banany i oba rodzaje mleka. Starannie zmiksować tak, by konsystencja była kremowa.. Przelać do szklanek i od razu podawać.
Komentarze
Moje smaki mniam