Bezglutenowe | Kuchnia | Napoje | Wegetariańskie

Wegański koktajl z mango

Wegański koktajl z mango i dojrzałych bananów to kolejna propozycja na pyszną porcję energii. Uwielbiam mango, ale dość rzadko udaje mi się kupić owoc idealnie dojrzały. Dlatego zdradzę Wam mój sekret, dzięki któremu nie muszę się już o to martwić. Używam mrożonki! W zamrażarce mam zawsze zapas pokrojonego w kostkę mango mrożonego, w które zaopatruję się przy okazji większych zakupów. Mój koktajl przygotowałam na bazie dwóch roślinnych napoi. Użyłam mleka kokosowego i owsianego. Ta mieszanka jest dla mnie optymalna w smaku i konsystencji. Spróbujcie, a przekonacie się sami.

Wegański koktajl z mango

(proporcje na 2 osoby)

2 dojrzałe banany

szklanka mrożonego mango

szklanka mleka owsianego

pół szklanki gęstego mleka kokosowego

Mango przełożyć do dzbanka i pozostawić do lekkiego rozmrożenia. Dodać banany i oba rodzaje mleka. Starannie zmiksować tak, by konsystencja była kremowa.. Przelać do szklanek i od razu podawać.

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *