Bezglutenowe | Dla dzieci | Kuchnia | Przystawki | Wegetariańskie | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

Delikatna pasta jajeczna na kanapki i do jajek faszerowanych.

pasta jajeczna

Sprawdzone klasyki nigdy nie zawodzą. Na przykład pasta jajeczna – czym może nas zaskoczyć ten znany przecież ze stołówek i domowych śniadań skromny dodatek do kanapek? Moją pastę przygotowałam z jajek od kur zielononóżek, dodałam do niej trochę śmietany i odrobinę curry, które zaostrzyło smak. Podaję ją w świeżej bułce w towarzystwie rzodkiewek i kiełków. Pycha!

pasta jajeczna_2

Delikatna pasta jajeczna

4 jajka ugotowane na twardo

50 g masła w temperaturze pokojowej

2 łyżki śmietany

½ łyżeczki curry

sól

świeżo zmielony pieprz

Jajka zmiksować na puszystą masę z masłem i śmietaną, Doprawić mieszanką curry solą i pieprzem. Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami. Taka masa nadaje się również do faszerowania jajek na wielkanocny stół.

pasty kanapkowe_2

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Mniam, lubię wszelkie pasty , czy to na kanapki czy do jajek. Pysznie. :)
W okresie wielkanocnym bardzo lubię takie faszerowane jajka. Pozdrowienia :)