Sprawdzone klasyki nigdy nie zawodzą. Na przykład pasta jajeczna – czym może nas zaskoczyć ten znany przecież ze stołówek i domowych śniadań skromny dodatek do kanapek? Moją pastę przygotowałam z jajek od kur zielononóżek, dodałam do niej trochę śmietany i odrobinę curry, które zaostrzyło smak. Podaję ją w świeżej bułce w towarzystwie rzodkiewek i kiełków. Pycha!
Delikatna pasta jajeczna
4 jajka ugotowane na twardo
50 g masła w temperaturze pokojowej
2 łyżki śmietany
½ łyżeczki curry
sól
świeżo zmielony pieprz
Jajka zmiksować na puszystą masę z masłem i śmietaną, Doprawić mieszanką curry solą i pieprzem. Podawać z pieczywem i świeżymi warzywami. Taka masa nadaje się również do faszerowania jajek na wielkanocny stół.
Komentarze
Mniam, lubię wszelkie pasty , czy to na kanapki czy do jajek. Pysznie. :)
W okresie wielkanocnym bardzo lubię takie faszerowane jajka. Pozdrowienia :)