Proste rozwiązania są najlepsze, a pasta jajeczna podkręcona odrobiną chrzanu i musztardy to doskonały i bardzo prosty w przygotowaniu dodatek do wiosennych kanapek. Taką pastą można też faszerować jajka na wielkanocny stół.
Wiosenne kanapki z pastą jajeczną i łososiem
[przepis]
3 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka śmietany
1 łyżeczka chrzanu
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki przyprawy curry
sól
dodatkowo:
bułka typu bagietka
łosoś wędzony
rzodkiewki
kiełki rzodkiewki
[/przepis]
- Do blendera włożyć jajka obrane ze skorupek, śmietanę, chrzan, musztardę i curry.
- Zmiksować na gładką pastę.
- Posmarować nią bułkę pokrojoną w plasterki.
- Kanapki obłożyć dodatkami. Doskonale pasuje tu wędzony łosoś i rzodkiewki.
Komentarze
Uroczo wygladaja,zwiastuja wiosne!!!
Szkoda tylko Ze Nie lubie wedzonego lososia…najem sie oczyma
Zawsze możesz łososia pominąć bez szkody dla smaku, bo pasta warta ukręcenia. Serdecznie pozdrawiam :)
Ñ
Lawendowy Dom
Bajecznie wyglądają:))
Dzięki Iza za miłe słowa :)
PYSZNIE :)