Trzy składniki, 3 minuty pracy i efekt, który po prostu zwala z nóg. Pyszny, aromatyczny, aksamitny napój na bazie mleka sojowego. Polecam!
Wegański koktajl z ananasa i mango
[przepis]
¼ świeżego ananasa
1 dojrzałe mango
400 ml schłodzonego mleka sojowego waniliowego
100 ml wody
[/przepis]
- Ananasa i mango obrać, pokroić w mniejsze kawałki.
- Zalać mlekiem i wodą.
- Dokładnie zmiksować, by powstał aksamitny, jednolity napój.
- Przelać do szklanek i od razu podawać.
Komentarze
Ja preferuję wersję z mlekiem kokosowym, super przeplatają się smaki i jest naprawdę smacznie. Polecam spróbować.
Patrząc jedynie na zdjęcia, czuję się jakbym była już na wakacjach. Tyle słońca jest w tym koktajlu ! Spróbuję zrobić go z mlekiem kokosowym albo owsianym i woda strukturalną. Już wiem, że będzie pyszny :)
WEGAŃSKI Z MLEKIEM??WEGANIE NIE JEDZĄ NIC OD ZWIERZĄT :))
Asiu, mleko sojowe nie jest od zwierząt. Moja rada – czytaj ze zrozumieniem.