Bezglutenowe | Kuchnia | Napoje | odchudzanie | Wegetariańskie

Wegański koktajl z ananasa i mango

Trzy składniki, 3 minuty pracy i efekt, który po prostu zwala z nóg. Pyszny, aromatyczny, aksamitny napój na bazie mleka sojowego. Polecam!

weganski-koktajl-z-ananasa-i-mango-przepis_03_1

weganski-koktajl-z-ananasa-i-mango-przepis_05_1

weganski-koktajl-z-ananasa-i-mango-przepis_07

Wegański koktajl z ananasa i mango

[przepis]

¼ świeżego ananasa

1 dojrzałe mango

400 ml schłodzonego mleka sojowego waniliowego

100 ml wody

[/przepis]

  1. Ananasa i mango obrać, pokroić w mniejsze kawałki.
  2. Zalać mlekiem i wodą.
  3. Dokładnie zmiksować, by powstał aksamitny, jednolity napój.
  4. Przelać do szklanek i od razu podawać.

weganski-koktajl-z-ananasa-i-mango-przepis_06_1

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ja preferuję wersję z mlekiem kokosowym, super przeplatają się smaki i jest naprawdę smacznie. Polecam spróbować.

Patrząc jedynie na zdjęcia, czuję się jakbym była już na wakacjach. Tyle słońca jest w tym koktajlu ! Spróbuję zrobić go z mlekiem kokosowym albo owsianym i woda strukturalną. Już wiem, że będzie pyszny :)