Kuchnia | Napoje

Wegański koktajl truskawkowy

Koktajl truskawkowy możesz przygotować na wiele sposobów. I najlepsze jest to, że za każdym razem jest smaczny. Najważniejsze są truskawki i tu nie ma kompromisów. Truskawki muszą być dojrzałe i słodkie. Reszta zależy od Twojej inwencji. Poniżej jeden z moich ulubionych koktajli truskawkowych, który przygotowuję na bazie mleka owsianego. Pyszny, lekki i dodaje energii.

Wegański koktajl truskawkowy

(na dwie porcje)

12 dojrzałych truskawek

2 banany

500 ml mleka owsianego

łyżka syropu z agawy

łyżka masła orzechowego.

Truskawki dokładnie umyć i oczyścić. Wrzucić do blendera, dodać pozostałe składniki. Zblendować, przelać do szklanek i od razu podawać.

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *