Wegański koktajl truskawkowy

25 maja 2021, 12:03 | Kuchnia Napoje | 0
Wegański koktajl truskawkowy

Koktajl truskawkowy możesz przygotować na wiele sposobów. I najlepsze jest to, że za każdym razem jest smaczny. Najważniejsze są truskawki i tu nie ma kompromisów. Truskawki muszą być dojrzałe i słodkie. Reszta zależy od Twojej inwencji. Poniżej jeden z moich ulubionych koktajli truskawkowych, który przygotowuję na bazie mleka owsianego. Pyszny, lekki i dodaje energii.

Wegański koktajl truskawkowy

(na dwie porcje)

12 dojrzałych truskawek

2 banany

500 ml mleka owsianego

łyżka syropu z agawy

łyżka masła orzechowego.

Truskawki dokładnie umyć i oczyścić. Wrzucić do blendera, dodać pozostałe składniki. Zblendować, przelać do szklanek i od razu podawać.

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *