Jeśli tak jak potrzebujesz energetycznego kopa na początku jesieni to jest to przepis dla Ciebie. Autorem przepisu jest mój mąż, który dba o to, żebym zawsze miała ze sobą coś pożywnego i zdrowego, gdy wychodzę załatwiać sprawy na mieście. Tym razem smak tak mnie zachwycił, że poprosiłam o dokładną recepturę. Nie wierzysz? Sprawdź, jakie to dobre :) Koktajl jest dość słodki, ma piękny zielony kolor i daje mnóstwo energii, gdy tego potrzebujesz.
Wegański koktajl energetyzujący
[przepis]
1 banan
pół garści orzechów laskowych
50 g szpinaku
1 daktyl
250 ml mleka kokosowego (przepis na mleko kokosowe domowej roboty tu)
¼ łyżeczki cynamonu
[/przepis]
- Banana obrać.
- Orzechy lekko uprażyć na suchej patelni i pozbawić skórki.
- Szpinak umyć i odsączyć.
- Wyjąć pestkę z daktyla.
- Wszystkie składniki zmiksować.
Po kolejne przepisy na wegańskie koktajle zapraszam tu.
Komentarze
U nas też, szpinak banan jabłko winogrona imbir ogórek woda
Nie dajemy się jesieni
Beatko trafiłas w punkt, takie mam podejście do jesieni, będzie zdrowo kolorowo ni aktywnie, a jak mnie najdzie zmęczenie ejsienne – wezmę aromatyczną herbatkę lub pumpkinogwe latte z Twojego rpzepisu i posiedzę pod kocem ogladając z moimi dziewczynami bajki….uwielbiam zielone koktajle…
Sie wypróbuje, sie zobaczy, narazie witamina C króluje i wszystko idzie ku lepszemu.
Super „wegan
Super „wegański przepis mojego męża”, a mój mąż uważa, że ryż jest trujący, nie mówiąc już o innych wegańskich potrawach.