Konsystencja kremowa, przygotowanie błyskawiczne, smak dyskusyjny. Dla tych z Was, którzy lubią eksperymenty i wegańskie smaki, będzie super. Dla tradycjonalistów może być zbyt „roślinny”. Dla mnie super! Pyszny i zdrowy kop energetyczny. Fantastycznie łączy się z lekko kwaskowymi owocami jagodowymi.
Wegański budyń czekoladowy bez gotowania
(przepis znalazłam na stronie Trener Biegania)
[przepis]
2 dojrzałe banany
1 dojrzałe awokado
100 ml mleka kokosowego z puszki
łyżka ksylitolu
4 łyżki kakao
[/przepis]
- Banany i awokado obrać.
- Przełożyć do miksera, dodać mleko, ksylitol i kakao.
- Zmiksować na gładką masę.
- Przełożyć do pucharków. Podawać np. z jeżynami.
Komentarze
niesamowity smak i zapach! Wypróbowałam i polecam! :)
mmmmMMmmm zajadam taki mix najczesciej na drugie sniadanie lub podwieczorek :) polecam!
My po bieganiu :)
Hm jestem chyba jedna z naprawde nielicznych,ktore nie lubia avokado :D dalam mu kilka szans w roznych wersjach i przegral niestety ;)
U mnie awokado rządzi. Ale doskonale rozumiem niechęć. Pozdrawiam serdecznie :)
Pozdrawiam rowniez :)
U mnie gości na stole kilka razy w tyg ☺ uwielbiam
To witaj w klubie uzależnionych. U nas też baaardzo często.
wygląda pysznie!
Jest genialny w swojej prostocie :)
Fajne włosy miałaś :-) Ale dłuższe też ładne <3
Fajny, fajny, ale mi się znudził. Teraz czas na dłuższe, bo wiadomo, kobieta zmiennną jest :)
Czy zamiast mleko kokosowego moze byc jogurt naturalny?