Dziś zamieszczam pilne ogłoszenie. Ilość miejsc na warsztaty dziecięce ograniczona, kto chętny, niech śle zgłoszenia. Spotykamy się już za tydzień!
 
Terra Madre Day
10 grudnia godz. 12.00

Kulinarna Akcja Bezpośrednia: Karp. Soczysty, puszysty, nie mulisty!
Jak wybrać najlepszego karpia? Gdzie go kupić? Jak traktować? Na te i inne pytania odpowiedzą Zbigniew Szczepański, czyli Pan Karp www.pankarp.pl oraz dr Mirosław Cieśla – ichtiolog z SGGW. Spotkanie poprowadzi Piotr Adamczewski.

Kulinarne warsztaty dla dzieci: w czasie, kiedy dorośli będą poznawać karpia, dzieci ulepią i upieką świąteczne pierogi. Prowadzenie: Beata Lipov. Zgłoszenia: varsavia@slowfood.waw.pl

Kulinariów sprzedaż: Ziemniaki i włoskie sery spod Bergamo

Namówiliśmy panią Annę Giemzę-Drążewską, by przywiozła do Warszawy ziemniaki, które uprawia  nad Narwią. Dwie odmiany – Irga oraz Lord, nadają się do wszelkich zastosowań. Można je będzie kupić na miejscu ale UWAGA trzeba najpierw złożyć zamówienie – tel. 607603138.
Worek 15 kg kosztuje 15 zł.

Afterwork, czyli David i Alfredo, we współpracy z Giorgio Zerbinati z convivium Valli Orobiche zaprezentują cztery tradycyjney sery spod Bergamo. Więcej o Gigantach Alpejskichwww.facebook.com/afterwork.warsaw  oraz podczas zapowiadającej
Terra Madre Day degustacji włoskich serów (Bagno Food &Wine,
8 grudnia, godz. 19:30-21:30) 

10 grudnia (sobota) godz. 12.00
Restauracja Piąta Ćwiartka, Arkady Kubickiego, Zamek Królewski
Bilety:
10 zł i 5 zł dla członków Slow Food Polska, dzieci – za darmo

Convivium Varsavia na Facebookututaj


avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *