10 grudnia godz. 12.00
Kulinarna Akcja Bezpośrednia: Karp. Soczysty, puszysty, nie mulisty!
Jak wybrać najlepszego karpia? Gdzie go kupić? Jak traktować? Na te i inne pytania odpowiedzą Zbigniew Szczepański, czyli Pan Karp www.pankarp.pl oraz dr Mirosław Cieśla – ichtiolog z SGGW. Spotkanie poprowadzi Piotr Adamczewski.
Kulinarne warsztaty dla dzieci: w czasie, kiedy dorośli będą poznawać karpia, dzieci ulepią i upieką świąteczne pierogi. Prowadzenie: Beata Lipov. Zgłoszenia: varsavia@slowfood.waw.pl
Kulinariów sprzedaż: Ziemniaki i włoskie sery spod Bergamo
Namówiliśmy panią Annę Giemzę-Drążewską, by przywiozła do Warszawy ziemniaki, które uprawia nad Narwią. Dwie odmiany – Irga oraz Lord, nadają się do wszelkich zastosowań. Można je będzie kupić na miejscu ale UWAGA trzeba najpierw złożyć zamówienie – tel. 607603138.
Worek 15 kg kosztuje 15 zł.
Afterwork, czyli David i Alfredo, we współpracy z Giorgio Zerbinati z convivium Valli Orobiche zaprezentują cztery tradycyjney sery spod Bergamo. Więcej o Gigantach Alpejskich – –www.facebook.com/afterwork.warsaw oraz podczas zapowiadającej
Terra Madre Day degustacji włoskich serów (Bagno Food &Wine,
8 grudnia, godz. 19:30-21:30)
10 grudnia (sobota) godz. 12.00
Restauracja Piąta Ćwiartka, Arkady Kubickiego, Zamek Królewski
Bilety: 10 zł i 5 zł dla członków Slow Food Polska, dzieci – za darmo
Convivium Varsavia na Facebooku– tutaj
Komentarze