Bezglutenowe | Dania główne | Kuchnia | Wegetariańskie

Szparagi z salsą pomidorową

Przepis genialnie prosty i tak smaczny, że aż trudno to opisać słowami. Takimi szparagami zajadałyśmy się ostatnio z przyjaciółkami na babskim wieczorze. Pomyślałam, że warto przypomnieć ten cudowny przepis na blogu.

Szparagi z salsą pomidorową

[przepis]

pęczek szparagów

czubata łyżka masła

drobno posiekany ząbek czosnku

dwa pomidory (u mnie żółty i czerwony)

dojrzałe awokado

sok z połowy cytryny

sól himalajska

grubo mielona ostra papryka lub pieprz

posiekana świeża kolendra

[/przepis]

  1. Szparagi pozbawić zdrewniałych końcówek. Najlepiej je odłamać.
  2. Obgotować 7 minut w lekko osolonej wodzie. Odsączyć.
  3. Na patelni rozgrzać masło.
  4. Przesmażyć krótko szparagi, doprawić czosnkiem i solą. Wyłożyć na półmisek.
  5. Pomidory i awokado pokroić w kostkę. Przełożyć do miski.
  6. Dodać sok z cytryny, sól paprykę (lub pieprz) oraz kolendrę.
  7. Wymieszać, wyłożyć na szparagi i od razu podawać.

 

 

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *