Szparagi z salsą pomidorową

21 maja 2019, 12:13 | Bezglutenowe Dania główne Kuchnia Wegetariańskie | 0
Szparagi z salsą pomidorową

Przepis genialnie prosty i tak smaczny, że aż trudno to opisać słowami. Takimi szparagami zajadałyśmy się ostatnio z przyjaciółkami na babskim wieczorze. Pomyślałam, że warto przypomnieć ten cudowny przepis na blogu.

Szparagi z salsą pomidorową

pęczek szparagów

czubata łyżka masła

drobno posiekany ząbek czosnku

dwa pomidory (u mnie żółty i czerwony)

dojrzałe awokado

sok z połowy cytryny

sól himalajska

grubo mielona ostra papryka lub pieprz

posiekana świeża kolendra

  1. Szparagi pozbawić zdrewniałych końcówek. Najlepiej je odłamać.
  2. Obgotować 7 minut w lekko osolonej wodzie. Odsączyć.
  3. Na patelni rozgrzać masło.
  4. Przesmażyć krótko szparagi, doprawić czosnkiem i solą. Wyłożyć na półmisek.
  5. Pomidory i awokado pokroić w kostkę. Przełożyć do miski.
  6. Dodać sok z cytryny, sól paprykę (lub pieprz) oraz kolendrę.
  7. Wymieszać, wyłożyć na szparagi i od razu podawać.

 

 

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *