Być może siedzisz sobie teraz w pracy próbując się skupić na służbowych wyzwaniach, ale natrętna myśl co dziś ugotować na obiad powraca jak uparty komar w środku letniej nocy. Tym razem rozwiązanie jest niebywale proste – wystarczy dosłownie kilka składników, które prawdopodobnie masz w domu i obiad gotowy. Kotlety z jajek – potrawa nieco zapomniana, bardzo smaczna i wpisująca się w nurt kuchni w stylu retro. U nas najczęściej zajadana w towarzystwie surówki z marchewki i jabłka. Pyszna sprawa!
Kotlety z jajek
[przepis]
6 jajek
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
świeżo mielony pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
[/przepis]
- Pięć jajek ugotować na twardo.
- Ostudzić, obrać i posiekać.
- Dodać natkę, sól, pieprz, łyżkę bułki tartej i surowe jajko.
- Wymieszać do połączenia składników.
- Formować niewielkie kotlety.
- Obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Komentarze
Totalnie uwielbiam kotlety z jajek. Cieszę się, że tu trafiłam i mi o nich przypomniałaś :)
Jak pysznie wyglądają, a jakie wspomnienia przywołują! <3