#retro gotowanie: kotlety z jajek

21 listopada 2018, 11:43 | Dania główne Kuchnia Wegetariańskie | 2
#retro gotowanie: kotlety z jajek

Być może siedzisz sobie teraz w pracy próbując się skupić na służbowych wyzwaniach, ale natrętna myśl co dziś ugotować na obiad powraca jak uparty komar w środku letniej nocy. Tym razem rozwiązanie jest niebywale proste – wystarczy dosłownie kilka składników, które prawdopodobnie masz w domu i obiad gotowy. Kotlety z jajek – potrawa nieco zapomniana, bardzo smaczna i wpisująca się w nurt kuchni w stylu retro. U nas najczęściej zajadana w towarzystwie surówki z marchewki i jabłka. Pyszna sprawa!

Kotlety z jajek

6 jajek

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

świeżo mielony pieprz

bułka tarta

olej do smażenia

  1. Pięć jajek ugotować na twardo.
  2. Ostudzić, obrać i posiekać.
  3. Dodać natkę, sól, pieprz, łyżkę bułki tartej i surowe jajko.
  4. Wymieszać do połączenia składników.
  5. Formować niewielkie kotlety.
  6. Obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

2 odpowiedzi na “#retro gotowanie: kotlety z jajek”

  1. Agnieszka napisał(a):

    Totalnie uwielbiam kotlety z jajek. Cieszę się, że tu trafiłam i mi o nich przypomniałaś :)

  2. Radownisia napisał(a):

    Jak pysznie wyglądają, a jakie wspomnienia przywołują! <3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *