Bezglutenowe | Kuchnia | Przystawki | Wegetariańskie

Jak zrobić chipsy z jarmużu

Genialnie prosta przekąska oraz dodatek do sałatek lub rolowanych kanapek. Może nie wygląda, ale za to jak smakuje! Chipsy z jarmużu podbiły Internet i nasze podniebienia. Zrobisz je bez trudu w kilkanaście minut.

jak-zrobic-chipsy-z-jarmuzu-przepis_01

jak-zrobic-chipsy-z-jarmuzu-przepis_02

Chipsy z jarmużu

[przepis]

100 g jarmużu

łyżka oleju

sól

[/przepis]

  1. Jarmuż umyć, dokładnie odsączyć, rozłożyć na ręczniku papierowym i zostawić do całkowitego wyschnięcia.
  2. Podzielić na niewielkie kawałki, pozbawić twardych łodyg.
  3. Wrzucić do miski, wlać olej, dokładnie wymieszać.
  4. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać solą.
  5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st.C z włączoną funkcją termoobieg i piec ok. 12 minut.
  6. Po tym czasie sprawdzić, czy jarmuż jest chrupiący. Smacznego :)

jak-zrobic-chipsy-z-jarmuzu-przepis_05

jak-zrobic-chipsy-z-jarmuzu-przepis_06

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *