Genialnie prosta przekąska oraz dodatek do sałatek lub rolowanych kanapek. Może nie wygląda, ale za to jak smakuje! Chipsy z jarmużu podbiły Internet i nasze podniebienia. Zrobisz je bez trudu w kilkanaście minut.
Chipsy z jarmużu
[przepis]
100 g jarmużu
łyżka oleju
sól
[/przepis]
- Jarmuż umyć, dokładnie odsączyć, rozłożyć na ręczniku papierowym i zostawić do całkowitego wyschnięcia.
- Podzielić na niewielkie kawałki, pozbawić twardych łodyg.
- Wrzucić do miski, wlać olej, dokładnie wymieszać.
- Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać solą.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st.C z włączoną funkcją termoobieg i piec ok. 12 minut.
- Po tym czasie sprawdzić, czy jarmuż jest chrupiący. Smacznego :)
Komentarze
Jadłam, są pyszne! Trzeba tylko uważać, żeby ich za mocno nie „ugrilować”, bo mogą zrobić się ciut gorzkawe, dość szybko się przypalają. Ale przekąska genialna:)
Masz rację Aniu, trzeba pilnować, żeby się nie spaliły :) Pozdrawiam serdecznie!