Kuchnia | Przystawki | Święta | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

Hit na wielkanocne śniadanie – Jajka faszerowane w skorupkach z migdałami

Przepis z ostatniej chwili specjalnie dla Was. Moje ulubione jajka smażone w skorupkach. Przygotujcie je jutro, tuż przed śniadaniem i podajcie na stół jeszcze gorące i pachnące masłem.

jajka faszerowane

Jajka faszerowane w skorupkach z migdałami

[przepis]

5 jajek

½ pęczka dymki

1 łyżka śmietany

płatki migdałowe

sól

pieprz

masło do smażenia

[/przepis]

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Przeciąć je na pół ostrym nożem starając się nie uszkodzić skorupki.
  3. Wydrążyć jajka łyżeczką.
  4. Zawartość posiekać, dodać pokrojoną drobno dymkę, śmietanę, doprawić farsz solą i pieprzem.
  5. Farszem wypełnić skorupki, wierzch posypać płatkami migdałowymi i lekko docisnąć.
  6. Na patelni rozgrzać masło, ułożyć jajka skorupkami do góry i smażyć ok. 3 minuty, tak by migdały się lekko przyrumieniły.

 

stół wielkanocny

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *