Przepis z ostatniej chwili specjalnie dla Was. Moje ulubione jajka smażone w skorupkach. Przygotujcie je jutro, tuż przed śniadaniem i podajcie na stół jeszcze gorące i pachnące masłem.
Jajka faszerowane w skorupkach z migdałami
[przepis]
5 jajek
½ pęczka dymki
1 łyżka śmietany
płatki migdałowe
sól
pieprz
masło do smażenia
[/przepis]
- Jajka ugotować na twardo.
- Przeciąć je na pół ostrym nożem starając się nie uszkodzić skorupki.
- Wydrążyć jajka łyżeczką.
- Zawartość posiekać, dodać pokrojoną drobno dymkę, śmietanę, doprawić farsz solą i pieprzem.
- Farszem wypełnić skorupki, wierzch posypać płatkami migdałowymi i lekko docisnąć.
- Na patelni rozgrzać masło, ułożyć jajka skorupkami do góry i smażyć ok. 3 minuty, tak by migdały się lekko przyrumieniły.
Komentarze