Smaczna surówka Coleslaw z kapusty i marchewki, u mnie w wersji nieco odchudzonej. Sos przygotowuję na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem majonezu. Pasuje do wegetariańskich burgerów i pieczonego drobiu. Idealna na wszelkie imprezy, bo lubią ją chyba wszyscy. Smacznego!
Domowa surówka Coleslaw
[przepis]
½ główki kapusty średniej wielkości
3 średnie marchewki
cebula
150 g jogurtu naturalnego typu greckiego
100 g majonezu
łyżka octu winnego
świeżo mielony pieprz
[/przepis]
- Kapustę drobno poszatkować.
- Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Cebulę posiekać, przełożyć na metalowe sitko, przelać wrzątkiem i dobrze odsączyć.
- Wymieszać kapustę, marchewkę i cebulę.
- Połączyć jogurt, majonez i ocet.
- Doprawić sos pieprzem i dokładnie wymieszać z warzywami.
Komentarze
cudne sztućce!
Dzięki!
Ja lubię coleslaw z dodatkiem czerwonej kapusty. Wyglada i smakuje obłędnie. Buziaki
Się nie mądrzyj😝Kuba najbardziej lubi tą z KFC😜
No i Bogusia Cię załatwiła ;)
Lawendowy Dom Dostanie bana i się nauczy :)
Ulubiona mojarobię bardzo często
Witam ja tak ni z gruchy niż pietruchy. . . Odnośnie taśm Washi. Czy ma Pani jakieś na sprzedaż :)?
Marta, nie mam, nie prowadzę sklepu :)
Uwielbiam :)