Bezglutenowe | Kuchnia | Sałatki

Domowa surówka Coleslaw

Smaczna surówka Coleslaw z kapusty i marchewki, u mnie w wersji nieco odchudzonej. Sos przygotowuję na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem majonezu. Pasuje do wegetariańskich burgerów i pieczonego drobiu. Idealna na wszelkie imprezy, bo lubią ją chyba wszyscy. Smacznego!

Domowa surówka Coleslaw

[przepis]

½ główki kapusty średniej wielkości

3 średnie marchewki

cebula

150 g jogurtu naturalnego typu greckiego

100 g majonezu

łyżka octu winnego

świeżo mielony pieprz

[/przepis]

  1. Kapustę drobno poszatkować.
  2. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Cebulę posiekać, przełożyć na metalowe sitko, przelać wrzątkiem i dobrze odsączyć.
  4. Wymieszać kapustę, marchewkę i cebulę.
  5. Połączyć jogurt, majonez i ocet.
  6. Doprawić sos pieprzem i dokładnie wymieszać z warzywami.

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *