Takie tarty z chleba tostowego to świetny patent na przekąskę do szkoły lub pracy. Zamiast kruchego ciasta użyj chleba tostowego. Wystarczy włożyć go do foremki na babeczki, wypełnić dowolnym nadzieniem, zapiec i tarta gotowa. Całość, razem z pieczeniem zajmuje ok. 20 minut :)
Błyskawiczne mini tarty z chleba tostowego i sera
[przepis]
4 kromki chleba tostowego
50 g fety lub sera twarogowego
1 małe jajko
masło
[/przepis]
- Piekarnik rozgrzać do 200 st.C.
- Wysmarować masłem foremki do babeczek.
- Wykroić kółka z chleba lub całe kromki włożyć do foremek.
- Pokruszyć ser, wymieszać z jajkiem.
- Wylać masę na chleb.
- Wstawić do piekarnika na 15 minut. Gotowe!
Zamiast nadzienia serowego tarty można wypełnić: startą na tarce cukinią, pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i szynką, łososiem wędzonym z koperkiem, gotowanymi brokułami, groszkiem z marchewką.
Komentarze