Co powiecie moi mili na piknik w pięknych okolicznościach przyrody? W dodatku piknik w dobrym stylu?
Mam wielką przyjemność zaprosić Was razem z marką Tarczyński do udziału w konkursie, w którym do wygrania są trzy cudowne kosze piknikowe. Wyposażone są w porcelanowe talerzyki, kieliszki i sztućce, mają nawet pojemniki na sól i pieprz oraz korkociąg. W dodatku wypełnione są po brzegi produktami marki Tarczyński, które doskonale nadają się właśnie na posiłek w plenerze. Sprawa jest prosta, trzeba wysilić swoją wyobrażnię . Zaskoczcie mnie czymś pysznym, intrygującym, wygodnym do transportu, czymś, co łatwo zjeść na pikniku. Liczę na Was!
Do mojego kosza upiekłam pyszne tarty z sosem serowym i suchymi, wyjątkowo cienkimi, dojrzewającym kabanosami Exclusive. Przyznam, że tarty zniknęły błyskawicznie i pozostały po nich jedynie okruszki… Ciekawa jestem, co pysznego Wy byście do niego włożyli? Jeśli lubicie pikniki, zapraszam do zabawy, która polega na przesłaniu do mnie propozycji przepisu do kosza piknikowego, którego obowiązkowym składnikiem są kabanosy marki Tarczyński. Liczę na Waszą pomysłowość!
W skrócie:
- Napisz przepis na potrawę idealną do kosza piknikowego z obowiązkowym składnikiem w postaci kabanosów marki Tarczyński. Przepis powinien być napisany przez Ciebie, wcześniej nie publikowany.
- Wyślij przepis na mój adres beata@lawendowy-dom.com.pl
- W tytule wiadomości koniecznie wpisz: „Przepis na piknik”
- Na zgłoszenia konkursowe w formie przepisu czekam od dziś 25.04.2014 do 9.05.2014.
- Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi na moim blogu w terminie do 16.05.2014
- Szczegółowy regulamin konkursu znajduje się tu.
Teraz pora na mój piknikowy przysmak. Zaręczam, że znika z kosza w pierwszej kolejności :)
Mini tarty z kremem serowym i kabanosami
opakowanie ciasta francuskiego (500 g)
300 g ricotty
50 g startego parmezanu
1 mała cebula
1 żółtko
2 łyżki oliwy
100 g kabanosów dojrzewających Tarczyński
Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. Ciasto pokroić na kwadraty o boku 15 cm. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Wymieszać ricottę, parmezan, podsmażoną cebulę i żółtko. Powstałym kremem posmarować ciasto, na wierzchu ułożyć kabanosy , skropić oliwą i piec ok.20 minut, aż wierzch się lekko przyrumieni. Smacznego!
Komentarze
ahh wysłalam swój pomysł ;)
Super, bardzo dziękuję!
super pomysł na konkurs! :)))
super, mój przepis tez poszedł :)
Ja już też posłałam. Naprawdę super konkurs.pozdrawiam
Trzeba zatem przygotować przepis :))
No to do dzieła:)
Czy moje zgłoszenie dotarło ? Pozdrawiam
Tak, dziękuję za przepis :)
Pofrunął mój skromny przepis ;)
Dziękuję :)
ja wczoraj dodałam swój przepis, mam nadzieje ,że doszedł:))
Tak :)
czy były już wyniki?:)
Jeszcze nie, wciąż czytam Wasze przepisy :) Jutro ogłoszę wyniki.
Zatem czekamy kochana :)