Czekam na ten moment przez cały rok. Pomidory różnych odmian i przeznaczeń. Do pieczenia, suszenia, gotowania i na sałatki. Jeszcze więcej pomidorowych inspiracji w letnim numerze magazynu Lawendowy Dom. Smacznego, moi mili!
1. domowe suszone pomidory – do zrobienia koniecznie!
2. pomidorowa tarte tatine – niebiański smak
3. pomidorowy sos z tuńczykiem – hmmmm
4. ziołowy bulgur z pomidorami – idealny letni przysmak
5. focaccia z pomidorami – uwielbiam!
6. sałatka szopska – klasyk
Komentarze
Już niedługo już za chwilkę otweram sezon przetworowy w kuchni własnej pomidorami babcinymi więc przepisy są jak znalazł, zwłaszcza, że w szale twórczym dokupuje przynajmniej 100 kg od rolnika słowem szał przetworów czas zacząć pozdrawiam kami
Ja planuję w tym roku zaszaleć z ketchupem :) mam nadzieję, że wyjdzie mi taki smaczny jak robiła Babcia :)
Szopską uwielbiam, najlepsza z białą papryką. Ketchup zrobiłam i jest przepyszny. Bardzo rzadki, ale nadrabia smakiem. Pierwszy raz w tym roku suszyłam pomidory, miałam zalać oliwą, ale ….połowę zjadłam od razu. Druga połowa powędrowała do chlebka z letniego LD. :)
mmm pychota:))) pomidory są dobre na wszystko:) mogłabym je jeść na okrągło:) moim faworytem zawsze będę malinowe…
zjadłabym tą pomidorową tartę…:)))
pozdrowienia
Uwielbiam pachnące słońcem pomidorki. Śliczne, apetyczne zdjęcia :)