Dania główne | Kuchnia

Pora na pomidora!

Czekam na ten moment przez cały rok. Pomidory różnych odmian i przeznaczeń. Do pieczenia, suszenia, gotowania i na sałatki. Jeszcze więcej pomidorowych inspiracji w letnim numerze magazynu Lawendowy Dom. Smacznego, moi mili!

1. domowe suszone pomidory – do zrobienia koniecznie!

2. pomidorowa tarte tatine – niebiański smak

3. pomidorowy sos z tuńczykiem – hmmmm

4. ziołowy bulgur z pomidorami – idealny letni przysmak

5. focaccia z pomidorami – uwielbiam!

6. sałatka szopska – klasyk

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Już niedługo już za chwilkę otweram sezon przetworowy w kuchni własnej pomidorami babcinymi więc przepisy są jak znalazł, zwłaszcza, że w szale twórczym dokupuje przynajmniej 100 kg od rolnika słowem szał przetworów czas zacząć pozdrawiam kami

Szopską uwielbiam, najlepsza z białą papryką. Ketchup zrobiłam i jest przepyszny. Bardzo rzadki, ale nadrabia smakiem. Pierwszy raz w tym roku suszyłam pomidory, miałam zalać oliwą, ale ….połowę zjadłam od razu. Druga połowa powędrowała do chlebka z letniego LD. :)

mmm pychota:))) pomidory są dobre na wszystko:) mogłabym je jeść na okrągło:) moim faworytem zawsze będę malinowe…
zjadłabym tą pomidorową tartę…:)))
pozdrowienia