Mango lassi

4 maja 2021, 10:51 | Kuchnia Napoje | 0
Mango lassi

Mango lasii – aromatyczny i orzeźwiający napój wywodzący się z kuchni indyjskiej pobudza kubki smakowe i dodaje energii. Możesz go podać na śniadanie, z łyżką przyprażonych na suchej patelni płatków owsianych, jako zdrowy przerywnik w środku dnia lub lekki deser. W wersji deserowej do mango lassi dodaj kulkę lodów waniliowych. Będzie pysznie. Aby koktajl był pyszny, wybierz koniecznie mango w pełni dojrzałe. Możesz też użyć mango w wersji mrożonej.

Mango lassi

dojrzałe mango

300 g gęstego jogurtu naturalnego

100 ml wody

łyżka miodu

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładko. Podawać schłodzone.

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *