Kuchnia | Napoje

Mango lassi

Mango lasii – aromatyczny i orzeźwiający napój wywodzący się z kuchni indyjskiej pobudza kubki smakowe i dodaje energii. Możesz go podać na śniadanie, z łyżką przyprażonych na suchej patelni płatków owsianych, jako zdrowy przerywnik w środku dnia lub lekki deser. W wersji deserowej do mango lassi dodaj kulkę lodów waniliowych. Będzie pysznie. Aby koktajl był pyszny, wybierz koniecznie mango w pełni dojrzałe. Możesz też użyć mango w wersji mrożonej.

Mango lassi

dojrzałe mango

300 g gęstego jogurtu naturalnego

100 ml wody

łyżka miodu

Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładko. Podawać schłodzone.

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *