Kuchnia | Przystawki | Święta | Wielkanoc | wielkanocne potrawy

Wiosenne kanapki z pastą jajeczną i łososiem

Proste rozwiązania są najlepsze, a pasta jajeczna podkręcona odrobiną chrzanu i musztardy to doskonały i bardzo prosty w przygotowaniu dodatek do wiosennych kanapek. Taką pastą można też faszerować jajka na wielkanocny stół.

wiosenne-kanapki-z-pasta-jajeczna_4

wiosenne-kanapki-z-pasta-jajeczna_3

Wiosenne kanapki z pastą jajeczną i łososiem

[przepis]

3 jajka ugotowane na twardo

1 łyżka śmietany

1 łyżeczka chrzanu

1 łyżeczka musztardy

1/2 łyżeczki przyprawy curry

sól

dodatkowo:

bułka typu bagietka

łosoś wędzony

rzodkiewki

kiełki rzodkiewki

[/przepis]

  1. Do blendera włożyć jajka obrane ze skorupek, śmietanę, chrzan, musztardę i curry.
  2. Zmiksować na gładką pastę.
  3. Posmarować nią bułkę pokrojoną w plasterki.
  4. Kanapki obłożyć dodatkami. Doskonale pasuje tu wędzony łosoś i rzodkiewki.

 

wiosenne-kanapki-z-pasta-jajeczna_2

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *