Bezglutenowe | Desery | Kuchnia | Wegetariańskie

Wegański budyń czekoladowy

budyń wegański_2

Konsystencja kremowa, przygotowanie błyskawiczne, smak dyskusyjny. Dla tych z Was, którzy lubią eksperymenty i wegańskie smaki, będzie super. Dla tradycjonalistów może być zbyt „roślinny”. Dla mnie super! Pyszny i zdrowy kop energetyczny. Fantastycznie łączy się z lekko kwaskowymi owocami jagodowymi.

budyń wegański_5

Wegański budyń czekoladowy bez gotowania

(przepis znalazłam na stronie Trener Biegania)

[przepis]

2 dojrzałe banany

1 dojrzałe awokado

100 ml mleka kokosowego z puszki

łyżka ksylitolu

4 łyżki kakao

[/przepis]

  1. Banany i awokado obrać.
  2. Przełożyć do miksera, dodać mleko, ksylitol i kakao.
  3. Zmiksować na gładką masę.
  4. Przełożyć do pucharków. Podawać  np. z jeżynami.

budyń wegański_3

portret z wąsami

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *