10 grudnia godz. 12.00
KulinarnaAkcja Bezpośrednia: Karp. Soczysty, puszysty, nie mulisty!
Jak wybrać najlepszego karpia? Gdzie go kupić? Jak traktować? Na te i
innepytania odpowiedzą Zbigniew Szczepański, czyli
PanKarp www.pankarp.pl oraz drMirosław Cieśla – ichtiolog z SGGW.
Spotkanie poprowadzi Piotr Adamczewski.
Kulinarne warsztaty dladzieci: w czasie, kiedydorośli będą poznawać karpia, dzieci ulepią i
upieką świąteczne pierogi.Prowadzenie: Beata Lipov. Zgłoszenia:
Kulinariów sprzedaż:Ziemniaki i włoskie sery spod Bergamo
Namówiliśmy panią AnnęGiemzę-Drążewską, by przywiozła do Warszawy ziemniaki, któreuprawia nad Narwią. Dwie odmiany – Irga oraz Lord, nadają się
dowszelkich zastosowań. Można je będzie kupić na miejscu ale UWAGA trzeba najpierw złożyć zamówienie –
tel. 607603138.
Worek 15 kg kosztuje 15 zł.
Afterwork, czyli David i Alfredo, we współpracy z Giorgio Zerbinati z conviviumValli Orobiche zaprezentują cztery tradycyjney sery spod Bergamo. Więcej o
Gigantach Alpejskich ––www.facebook.com/afterwork.warsaw oraz podczas zapowiadającej
Terra Madre Day degustacji włoskich serów (Bagno Food &Wine,
8 grudnia, godz. 19:30-21:30)
10 grudnia (sobota)godz. 12.00
RestauracjaPiąta Ćwiartka, Arkady Kubickiego, Zamek Królewski
Bilety: 10 zł i 5 zł dla członków Slow FoodPolska, dzieci – za darmo
Convivium Varsavia na Facebooku– tutaj
Komentarze
My stawimy się całą rodziną:) Do zobaczenia:)
Wiem, wiem, widziałam Cię w zgłoszeniach :) Super, do zobaczenia!
Jak fajnie! Warsztaty z maluchami są cudwne :)
Super! My też będziemy :)
Szkoda, że mam tak daleko. Chętnie bym się z Wami spotkała.
Pozdrawiam:)
Boże Drogi! Dlaczego w moim Lublinie nikt nie robi takich rzeczy.
Halo, halo, może ktoś ma pomysł jak tu ściągnąć Beatkę?
Maluchy upaprane po łokcie w mące. Lubię to!
Agnieszka, do zobaczenia!
Majanko, może kiedyś się uda :)
Ania, no chyba przylecę prywatnym odrzutowcem na takie zaproszenie :))
Beatko, nawet nie wiesz, jak bym chciała! Ale podobno marzenia się spełniają, więc do zobaczenia. Kiedyś to przypomnę :)