Konkursy

„Przepis na piknik” – przyślij przepis i wygraj piknikowy kosz!

konkurs tarczyński_2

Co powiecie moi mili na piknik w pięknych okolicznościach przyrody? W dodatku piknik w dobrym stylu?

jabłoń

Mam wielką przyjemność zaprosić Was razem z marką Tarczyński do udziału w konkursie, w którym do wygrania są trzy cudowne kosze piknikowe. Wyposażone są w porcelanowe talerzyki, kieliszki i sztućce, mają nawet pojemniki na sól i pieprz oraz korkociąg. W dodatku wypełnione są po brzegi produktami marki Tarczyński, które doskonale nadają się właśnie na posiłek w plenerze. Sprawa jest prosta, trzeba wysilić swoją wyobrażnię . Zaskoczcie mnie czymś pysznym, intrygującym, wygodnym do transportu, czymś, co łatwo zjeść na pikniku. Liczę na Was!

konkurs tarczyński

konkurs tarczyński_6

Do mojego kosza upiekłam pyszne tarty z sosem serowym i suchymi, wyjątkowo cienkimi, dojrzewającym kabanosami Exclusive. Przyznam, że tarty zniknęły błyskawicznie i pozostały po nich jedynie okruszki… Ciekawa jestem, co pysznego Wy byście do niego włożyli? Jeśli lubicie pikniki, zapraszam do zabawy, która polega na przesłaniu do mnie propozycji przepisu do kosza piknikowego, którego obowiązkowym składnikiem są kabanosy marki Tarczyński. Liczę na Waszą pomysłowość!

W skrócie:

  1. Napisz przepis na potrawę idealną do kosza piknikowego z obowiązkowym składnikiem w postaci kabanosów marki Tarczyński. Przepis powinien być napisany przez Ciebie, wcześniej nie publikowany.
  2. Wyślij przepis na mój adres beata@lawendowy-dom.com.pl
  3. W tytule wiadomości koniecznie wpisz: „Przepis na piknik”
  4. Na zgłoszenia konkursowe w formie przepisu czekam od dziś 25.04.2014 do 9.05.2014.
  5. Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi na moim blogu w terminie do 16.05.2014
  6. Szczegółowy regulamin konkursu znajduje się tu.

Teraz pora na mój piknikowy przysmak. Zaręczam, że znika z kosza w pierwszej kolejności :)

konkurs tarczyński_5

Mini tarty z kremem serowym i kabanosami

opakowanie ciasta francuskiego (500 g)

300 g ricotty

50 g startego parmezanu

1 mała cebula

1 żółtko

2 łyżki oliwy

100 g kabanosów dojrzewających Tarczyński

Piekarnik rozgrzać do 200 st.C. Ciasto pokroić na kwadraty o boku 15 cm. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Wymieszać ricottę, parmezan, podsmażoną cebulę i żółtko. Powstałym kremem posmarować ciasto, na wierzchu ułożyć kabanosy , skropić oliwą i piec ok.20 minut, aż wierzch się lekko przyrumieni. Smacznego!

 

 

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *