Kuchnia | Napoje

J jak jagodowa. Lemoniada!

Raz, dwa trzy… Zaczynamy odliczanie. Jutro najświeższy numer magazynu Lawendowy Dom, a już dziś leciutko uchylam drzwi :) Jagodowa lemoniada moi drodzy. Pyszna i fotogeniczna, nie sądzicie?

Lemoniada jagodowa

200 g mrożonych jagód

4 schłodzone pomarańcze

2 łyżki miodu

2 łyżki syropu malinowego

1 l wody

Z pomarańczy wycisnąć sok, wymieszać go z miodem, syropem malinowym i wodą. Do szklanek włożyć zamrożone jagody (będą działać jak kostki lodu), zalać lemoniadą. To wszystko. Smacznego!

 

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ja chce juz juz juz…. już się nie mogę doczekać! Pozdrawiam! P.S. Lemoniada to z cytryn, więc z jagód powinna być jagodziana?:P

mmmmm pycha:)))
oj bardzo bardzo fotogeniczna ta lemoniada:)))
jutro nowy numer lawendowego domu! ale super:) już nie mogę się doczekać:))))))))))

smakowite zdjęcia, jak zawsze… jagodziada w sam raz na urodzinki mojego cudownego chrześniaka:D z samego rana pilnie będę wyczekiwała lata i Waszego nowego numeru… pozdrowienia z nad Bałtyku

Ach,wygląda wspaniale! Chętnie bym sie napiła,mimo iż u mnie dziś chłodno i brzydko.
Lemoniada z pewnością uprzyjemni każdy dzień:)
Usciski:*

Gdy zobaczyłam parę dni temu na fb tę zajawkę, to aż się przeraziłam, co takiego z tymi jagodami trzeba będzie zrobić (zmiksować a później przefiltrować? Toż przecież nie przystoi, żeby w lemoniadzie pływały jakieś farfocle…). A tu taki psikus :D Świetny pomysł! Aż sobie zapiszę, a co! ;)

Zdjęcie nr jeden już w myślach wstawiłam w kuchni jako „fartuszek” nad szafkami, i przykryłam hartowanym szkłem!!!! Nic wtedy z kuchni nie mogłoby mnie wygonic!!