Chleby i bułki | Kuchnia | Wegetariańskie

Błyskawiczne mini tarty z chleba tostowego i sera

 

Takie tarty z chleba tostowego to świetny patent na przekąskę do szkoły lub pracy. Zamiast kruchego ciasta użyj chleba tostowego. Wystarczy włożyć go do foremki na babeczki, wypełnić dowolnym nadzieniem, zapiec i tarta gotowa. Całość, razem z pieczeniem zajmuje ok. 20 minut :)

Błyskawiczne mini tarty z chleba tostowego i sera

[przepis]

4 kromki chleba tostowego

50 g fety lub sera twarogowego

1 małe jajko

masło

[/przepis]

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C.
  2. Wysmarować masłem foremki do babeczek.
  3. Wykroić kółka z chleba lub całe kromki włożyć do foremek.
  4. Pokruszyć ser, wymieszać z jajkiem.
  5. Wylać masę na chleb.
  6. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Gotowe!

Zamiast nadzienia serowego tarty można wypełnić: startą na tarce cukinią, pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i szynką, łososiem wędzonym z koperkiem, gotowanymi brokułami, groszkiem z marchewką.

 

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *