Bezglutenowe | Kuchnia | Wegetariańskie

Błyskawiczna pasta z czerwonej fasoli

Za oknem cudowna pogoda, a w ogrodzie mnóstwo pracy. Mam wrażenie, że z wiosennymi porządkami nie zdążę do zimy :) Potrzebuję więc szybkiej dawki energii. Pastę z fasoli polecam jako dodatek do czosnkowych grzanek. Lekko skropione oliwą, z kilkoma plastrami pomidora i miską sałaty. Zamiast obiadu.

pasta z czerwonej fasoli_4

Błyskawiczna pasta z czerwonej fasoli

300 g ugotowanej czerwonej fasoli

2 cebule dymki

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki

1 łyżka oleju

sól

pasta z czerwonej fasoli

 

pasta z czerwonej fasoli_3

Cebulę z zieloną częścią oraz czosnek drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Doprawić solą i papryką. Fasolę rozgnieść widelcem lub zmiksować. Moim zdaniem ciekawsza jest lekko grudkowata konsystencja, więc nie miksuję fasoli do końca. Dodać cebulę z czosnkiem i wymieszać. To świetny dodatek do domowych chipsów kukurydzianych. Przepis znajdziecie tu. Smacznego!

 

avatar Beata Lipov

Dziennikarka, zawodowo piszę i fotografuję. Na zamówienie urządzam wnętrza, przeprowadzam metamorfozy, robię coś z niczego, inspiruję i motywuję kobiety, prowadzę warsztaty kulinarne, craftowe i fotograficzne. Założyłam i niezmiennie z przyjemnością piszę blog Lawendowy Dom.

Zapraszam

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

O, taka pasta tez mi się podoba. Zjadłabym z razowym chlebkiem. :)
Pozdrowienia Beatko:)

Ps. Nadrabiam zaległości na Twoim blogu :)